У Житомирі почали підготовку до новорічних та різдвяних свят

Попри карантинні обмеження червоної зони у Житомирі почали підготовку до проведення різдвяних та новорічних свят. Заходи триватимуть з 15 грудня до 19 січня та обійдуться місту майже у півтора мільйона гривень. Більшу частину з цих грошей витратять на святкову ілюмінацію – понад 970 тисяч гривень. Тендер виграла фірма Епіцентр К.

«Вони мають забезпечити святкову ілюмінацію на центральних вулицях міста. Це вулиця Бердичівська, Театральна та Київська. Оскільки Житомир — космічне місто, будуть додаткові консолі космічної тематики. Буде додаткова фотозона — світлодіодний космонавт, який сидить на планеті. Його розмістять на Новому бульварі, як і велику шестиметрову фотозону 2022», — каже начальниця управління культури міської ради Ілона Колодій.

Новорічний ярмарок цього року переїде на вулицю Пушкінську. За словами начальниці управління культури, він розпочне роботу з 19 грудня та триватиме до 19 січня.

Цього року з’являться і нововведення. По центральних вулицях міста буде курсувати новорічний потяг з казковими героями, прикрашений святковою ілюмінацією, а у мікрорайонах міста відбудуться міні вистави для малечі та дорослих.

Головну новорічну ялинку міста відкриють 19 грудня на вулиці Михайлівській. Тоді ж відбудеться й святковий концерт. На Різдво працюватиме фото зона вертеп. А от 18 та 19 грудня працюватиме резиденція святого Миколая. Цьогоріч Миколай разом з янголами та символом нового року переїде у водонапірну вежу. Там працюватиме й новорічна пошта, куди можна буде принести листи святому Миколаю.