Філармонія та драмтеатр не мають чим платити за опалення

Через недофінансування драмтеатру та філармонії депутати обласної ради почали бити на сполох. Кажуть, через карантин у них і так грошей немає, а тут ще й за опалення доводиться платити по ринковій ціні. Натомість в обласному бюджеті коштів на це не заклали.

«Недофінансування стосується того, що подорожчали енергоносії. Тобто, їм залишили фінансування на рівні минулого року. У них дійсно патова ситуація. В опалювальний сезон гроші заклали тільки на один місяць», — сказала секретар гуманітарної комісії обласної ради Тетяна Парфентієва.

Проблему з недофінансуванням представники облдержадміністрації пояснюють тим, що комунальні підприємства обласної ради уряд не відніс до переліку бюджетних установ. Якщо ж ситуацію не вирішити, платіжки за опалення для цих підприємств можуть вирости ще більше.

Через проблеми з фінансуванням, каже секретар гуманітарної комісії, актори драматичного театру вже почали звільнятися.

Не краща ситуація й в обласній філармонії імені Святослава Ріхтера. Там недофінансування становить близько 8 мільйонів гривень.

За словами заступника директора департаменту фінансів, щоб вирішити ситуацію, необхідно звертатися до Кабміну. Це найпростіший шлях, але не швидкий.

Заступник голови обласної ради Володимир Ширма зазначає, якщо ситуація не зміниться, на фінансування закладів культури доведеться шукати гроші в обласному бюджеті.