Голова обласної ради зустрівся із ліцеїстами та робочою групою

На початку розмови із ліцеїстами голова обласної ради пояснив чому перепрофілювання закладу має відбутися та які переваги це принесе молоді та майбутньому поколінню, яке тут навчатиметься.

«Тут може бути побудова велика спортивна арена, тут може бути побудована безпосередньо для вас чи майбутнього покоління, адже будівництво триватиме від 2 до 3 років, гуртожитки. Тут буде побудовано сучасні класи з необхідним абсолютно обладнанням. Ми хочемо, щоб був мікс. Тобто, для вас, як для обдарованої молоді і для професійних спортсменів», — каже голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

Й наголосив, за зміни назви на «спортивний», навчання тут не зміниться.

«Заклад не закривається ні в якому разі. Кожен ліцей зараз трансформується. Немає такого поняття, чи він спортивний ліцей, чи він якось напрямку. Безпосередньо при кожному ліцеї є відомі волейбольні чи баскетбольні команди», — сказав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

Одне з питань, яке найбільше хвилює ліцеїстів, яка назва закладу буде прописана в атестаті. Голова обласної ради пообіцяв, це питання ретельно вивчить і зробить усе можливе, аби у сертифікаті зазначалась минула назва закладу.

«Ми маємо повне право закінчувати цей ліцей з такою назвою, в який ми вступали. Так ось, моє питання: в атестаті, що буде прописано? Спортивний ліцей чи той в який ми вступали?», — говорить ліцеїст Олександр Янчук.

«Ми будемо радитися із юристами і Міністерством, чи можливо закінчити навчальний рік без додатку, що це спортивний ліцей», — підсумував голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

Після зустрічі із ліцеїстами, у заклад приїхала робоча група. Члени комісії обговорили питання, які хвилюють учнів та їхніх батьків. А голови спортивних федерацій озвучили свої пропозиції.

Голова обласної ради зауважив, перепрофільований ліцей стане одним із найсучасніших ліцеїв України. Відповідно тут проводитимуть турніри між ліцеїстами та змагання між спортсменами. А якщо спортивні зали зробити універсальними, сюди з’їжджатися зможуть як на Всеукраїнські змагання, так і міжнародні.

Нині батьки, ліцеїсти та члени робочої групи можуть ще додатково прописати побажання чи зауваження. Питання пропрацюють і згодом підпишуть меморандум.