На патріотичне виховання молоді в обласному бюджеті ледве знайшли 260 тисяч гривень

Розглядаючи бюджет на наступний рік чиновники та депутати розставили свої пріоритети. Але, як виявилося, патріотизму в цьому переліку місця немає. Гроші пішли на комунальні послуги, ремонт доріг та інші першочергові витрати. Попри те, що в країні вісім років триває війна, а чиновники найвищих рівнів пропагують патріотичне виховання молоді, коштів на нього, майже не залишилось. Зокрема, ситуація з фінансуванням обурила учасника російсько-української війни Михайла Сліпченка. Чоловік каже, таке ставлення до патріотичного виховання просто ганебне.

«Це не те що жалюгідно – це просто ніщо. В той час, коли ми перебуваємо у відкритій стадії збройної боротьби з РФ, коли молодь є основою, коли до нас приїжджають депутати і декларують наскільки важливий патріотизм, але на всю область на рік виділяють менше 10 тисяч доларів – це плювок в розвиток патріотичного виховання в області», — каже учасник АТО\ООС Михайло Сліпченко.

Депутати такою сумою на патріотичне виховання теж не дуже задоволені. Втім, на засіданні бюджетної комісії його навіть не обговорювали. Кажуть, зараз грошей в бюджеті на це немає.

Проблему з недостатністю грошей на патріотичне виховання молоді депутати обіцяють вирішити вже у наступному році, адже очікують перевиконання бюджету та додаткові субвенції з державного бюджету.