Свято наближається: у Житомирі почали прикрашати головну ялинку міста

Головну ялинку Житомира вже почали прикрашати до свят.

Цього року, як і минулого, зелену красуню вирішили не зрізати, а прикрасити ту, що знаходиться на вулиці Михайлівській. Але, цього разу на містян чекає новинка, прикраси дещо відрізнятимуться від минулорічних.

«Цьогоріч вона також буде прикрашена срібними і золотими кулями, світловими гірляндами у теплому, білому кольорі. Будуть у нас ще світлові великі кулі, діаметром 50 см і буде їх біля 50-ти штук», — каже декоратор Любов Лєліченко.

Декоратор одного з головних атрибутів новорічно-різдвяних свят розповідає, особливість куль у тому, що вони будуть помітні у будь-який час доби, світитимуться білим, холодним кольором. Завершити прикрашання ялинки планують за 2-3 дні. Далі візьмуться за головну пішохідну вулицю.

«Будуть дві основні фотозони, буде ретро-автомобіль, такий як європейський: з ялинкою, з різдвяним віночком, з подарунками. Також буде локація Санта-Клаус, там буде трон, скриня для листівок, діти можуть приходити і кидати туди свої листа для Діда Мороза», — говорить декоратор Любов Лєліченко.

19 грудня у День Святого Миколая, о 18:00 урочисто запалять ялинку, а далі на житомирян чекатиме святковий концерт. Для нас відкрили завісу, хто даруватиме місту новорічний настрій.

Виграв тендер Житомирський обласний академічний театр ляльок, підрядна організація оголосила суму за роботу на 414 тисяч гривень. У цю вартість також входить робота фотографів та відеографів, виготовлення роликів, вітань і трансляцій, прикрашення мерії, святкова програма для дітей та дорослих упродовж усіх новорічних свят.