Як минув рік для КП «Лікарня №2 ім. В. П. Павлусенка» Житомирської міської ради

Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка у Житомирі – це заклад охорони здоров’я для надання вторинної спеціалізованої медичної допомоги жителям району. Щорічно лікарня удосконалюється, власними коштами покращує матеріально-технічну базу, закуповує нове обладнання та апаратуру. Цей рій не став виключенням.

«Було закуплено близько 5-ти апаратів для дихання та ШВЛ-апаратів, також були закуплені монітори. Рентгенівський апарат ми закупили в поліклініку, який коштує 3,5 млн гривень. Наразі проводиться встановлення. Купували і узі-датчики, апарати УЗД, дефібрилятори, купили офтальмологічного обладнання достатньо», — каже директор КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Ігор Кухарук.

У жовтні в закладі запрацював відділ інтервенційної кардіології, який є другим у області. За такий нетривалий термін там вже провели близько 90-а коронаграфій та 22 процедури стентування. А все завдяки установленій ангіографічній установці.

«Це одна з найновіших моделей. Вона зручна для роботи. По-перше, тому що має великий екран. Для оператора, лікаря-кардіолога, який здійснює оперативне втручання, це дуже зручна річ», — говорить завідуючий Міським центром ішемічної хвороби серця Олесь Кутній.

Для проведення лабораторних та інструментальних досліджень придбано необхідну апаратуру на понад 2 млн гривень. За рахунок субвенції з держбюджету також купили рентгенівську діагностичну систему С-дуга, яка значно покращує якість хірургічних втручань. Операції проходять швидше та менш травматично, що зменшує період одужання пацієнта.

«Дозволяє робити рентген-знімки з мінімальним променевим навантаженням безпосередньо під час операції, скажімо в режимі онлайн. Тобто ми під час операції можемо побачити розміщення фрагментів, як нам їх повернути щоб максимально точно співставити, наприклад, при переломах», — сказав завідуючий відділенням травматології та ортопедії Максим Кухарук.

У лікарні надають кваліфіковану медичну допомогу хворим на «ковід-19». Цієї осені для цієї категорії пацієнтів було розгорнуто 300 ліжкомісць. Ще одне досягнення медзакладу за рік – отримання статусу опорної. Значною мірою цьому сприяв народний депутат Сергій Кузьміних.

«Житомирська міська лікарня №2 ім. Павлусенка – це високоспеціалізована високотехнологічна лікарня, яка має досить великий перелік фахівців та обладнання. Не зробити її опороною, я вважав, буде неправильно. Лікарня повинна показувати класні результати, доводити, що вона на це спроможна. Це була війна довжиною в місяців 7», — сказав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Сергій Кузьміних.

Окрім цього, в закладі активно проводились ремонтні роботи. Зокрема, відбувся капітальний ремонт на 1-му поверсі, у Міському центрі ішемічної хвороби серця. Загалом, за рік в лікарні проведено реконструкцій на понад 14 млн гривень.

«Проведений серйозний ремонт одноповерхового корпусу. Замінений дах, всередині були проведені ремонтні роботи для того, щоб можна було перемістити туди відділ бухгалтерії у зв’язку з тим, що відділення, де були бухгалтери переобладнали на комп’ютерний томограф, ангіограф там. Стала нагальна проблема, що потрібно було проводити ремонти», — каже директор КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка»  Ігор Кухарук.

З початку року у закладі виконано майже 3 з половиною тисячі оперативних втручань. За сприяння народного депутат Сергію Кузьміних придбано сучасний УЗД-апарат з великими функціональними можливостями. Зараз завершуються тендерні торги із закупівлі магнітно-резонансного томографа. А вже в планах на наступний рік зробити в лікарні сучасне приймальне відділення.