Звіт депутатки Житомирської обласної ради від ПП «Слуга Народу» Ірини Дячук

Із космічного середовища у депутатське кулуарне. Ірина Дячук – директорка музею космонавтики та вже депутатка Житомирської обласної ради. Як і більшість з партії Президента – жінка у політиці вперше та каже повірила у дієвість очільника держави, і впевнена – зможе реалізувати задумані плани.

«Я побачила, що саме в цьому русі, в цій партії є найбільше можливості зробити колосальний ривок, а це потребує наше суспільство, тому що ми живемо в період дуже серозних викликів і я думаю, що я не помилилася», — сказала депутатка Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Дячук.

У політиці тепер жінка може реалізувати свої теоретичні знання на практиці. Ірина Дячук після свого обрання стала членом постійної гуманітарної комісії облради та членом групи «Рівні можливості». Також жінка-політик є головою міжфракційної депутатської групи «Вектор міжнародного партнерства» і така створена у обласній раді вперше.

«Ми представляли Житомирщину на «Expo 2020» - це велике міжнародне явище, інноваційна виставка. Фактично, ми представили потенціал Житомирщини через призму інноваційного космічного кластеру Полісся. Брали участь у поїздці до Молетаю у Литві. Ми фактично обговорювали подальші плани культурного співробітництва, обміну досвідом місцевого самоврядування», — каже депутатка Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Дячук.  

Ірина Дячук каже, найважче у роботі депутата – вибір, адже не завжди вистачає ресурсу, аби всім допомогти. Жінка обиралася від Житомирського району і має велике коло виборців. Та за цей все ж таки встигла чимало зробити.

«Мені вдалося спрямувати кошти в розмірі 175 тисяч гривень саме на допомогу людям з інвалідністю і тим, які перебувають в тяжкій хворобі, чи після захворювання ковідом. Мені вдалося спрямувати 500 тисяч гривень державної субвенції на розробку проекту «Ольжич Space». Крім того, саме мені вдалося спрямувати певні кошти на реставраційні роботи в Житомирський обласний театр ляльок. І з іншого боку допомогти в реставрацій музею космонавтики», — додає депутатка Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Дячук.

І так як жінка-депутат – музейниця, то у найближчому майбутньому планує розвивати саме туристичний і культурний напрями Житомирщини.

«Надалі будемо розвивати діяльність групи з міжнародного партнерства. Перш за все, це інвестиційна привабливість Житомира і Житомирщини. Я говорила, що тут внесок культури не можна не враховувати. Крім того, це безумовно розвиток туризму. Я буду дуже намагатися, щоб вистачило часу, ну фактично, реалізувати все задумане», — підсумовує депутатка Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Дячук.