Нардеп Арсеній Пушкаренко від ПП «Слуга Народу» привітав освітян Хорошівської ОТГ

Подяки від Верховної Ради України та годинники – так освітян Хорошівської громади привітав народний обранець, очільник обласного осередку партії «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко. Зокрема пані Тетяна працює з дітками у інклюзивному класі і каже така увага збоку держави дуже значима.

«Вчитель – це дуже почесна професія, яка завжди навчає діток усьому світлому, гарному і вічному. Вчителям завжди тяжко працювати. Держава про нас не забуває: будуть надаватися і ноутбуки для вчителів, а також надається багато наочності по програмі НУШ. Ми думаємо, що нам також не забудуть підвищити зарплату»,каже вчителька початкових класів Хорошівського ліцею №1 Тетяна Зідрашко.

І не тільки з відзнаками. Арсеній Пушкаренко передав ще й ключі від новенького шкільного автобусу Хорошівському ліцею №2. Навчальний заклад один із опорних у громаді, тому потреба у новому транспорті була.

«У нашому ліцеї навчаються 395 учнів, але підвозяться 68 учнів з 22-х населених пунктів. Маючи сьогодні новий комфортабельний автобус, який забезпечує своєчасне підвезення – це поліпшує наш навчальний процес», — сказав директор Хорошівського ліцею №2 Олександр Корнійчук.

Та самі ж викладачі кажуть – потрібно підтримувати освітян і матеріально.

«Це може буде стимулом для роботи молодих вчителів. У нас колектив, люди вже такого старшого віку, і ми очікуємо молодь. Молодь потребує достатньо високої заробітної плати. Будемо надіятись, що вони до нас прийдуть працювати», — додає директор Хорошівського ліцею №2 Олександр Корнійчук.

Нардеп Арсеній Пушкаренко від «Слуги Народу» запевняє – зроблять усе можливе, аби зарплата освітян у 2023-му значно зросла. А наразі будуть розбувати освітню інфраструктуру Хорошівської громади.

«Хорошів в наступному році в рамках «Великого Будівництва» Президента Володимира Зеленського отримає об’єкт і це буде 1-й ліцей, який отримає велику реконструкцію. Звичайно, що це також ще один показник, ще один об’єкт «Великого Будівництва» і це опорний потужний заклад. Я радий, що у нас буде можливість сьогодні оновити інфраструктуру цього закладу. Освітяни і дітки вже будуть навчатися в зовсім інших нових умовах, комфортних», — зазначає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Арсеній Пушкаренко говорить – усе потрібно робити у комплексі.

«Сьогодні важливо щоби і об’єкти освітні, і їхнє наповнення – та ж сама програма з ноутбуками, і рівень оплати праці наших педагогів він зростав. Тому ми сьогодні над цим працюємо. Це сталий розвиток. Звичайно, що це поступово. Але якщо 30 років не було такої уваги, 30 років не було такої підтримки – сьогодні вона є, я думаю. Що вчителі наші це побачать, це відчують», — додає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.