Арсеній Пушкаренко від ПП «Слуга Народу» привітав викладачів Поліського національного університету

З відзнаками та цінними подарунками до Поліського національного університету завітав народний депутат України від фракції «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Самі ж викладачі вишу кажуть – підтримку держави відчувають.

«Останнім часом держава надає нам підтримку у вигляді різних грантів і від МОН, і Державного фонду фундаментальних досліджень. Сьогодні ми надзвичайно задоволені тим, що наші здобутки, наші напрацювання удостоєнні такої високої нагоди, як грамота Верховної Ради. Сподіваємося, що наші напрацювання і в майбутньому приноситимуть користь», — каже керівник навчально-наукового центру екології та охорони навколишнього середовища Поліського національного університету Тетяна Федонюк.    

Нардеп почесними відзнаками нагородив і найактивніших у студентському самоврядуванні.

«Дуже радий що відмітили мене, що відмітив народний депутат України. Студентське самоврядування це дуже важливо як і в місцевому самоврядуванні, так і взагалі в державі. Саме студенти є такою провідною ланкою, яка постійно веде країну вперед. Підтримка саме самоврядування студентів необхідне на сьогоднішній день», — говорить голова студентської ради Поліського національного університету Іван Дем’янчук.

Ректор Поліського національного університету говорить – аби вивчити висококваліфікованих спеціалістів потрібна така ж матеріально-технічна база, тому без підтримки держави у цьому ніяк.

«З-за підтримки обласної влади, за підтримки народних депутатів, зокрема найбільшу ми відчуваємо підтримку від Арсенія Михайловича Пушкаренка – ми відчуваємо цю підтримку і фінансово, і організаційно у вирішенні різного роду питань пов’язаних із функціонуванням закладу освіти. Ми вже сьогодні створили мережу дослідницьких лабораторій спільно з підприємством із реального бізнесу. Сьогодні підготовка наших фахівців на тому рівні як вимагає ринок праці, і перспективи розвитку нашого регіону», — каже ректор Поліського національного університету Олег Скидан.

Оснащення лабораторій, гарні умови навчання, оновлення техніки – комфорт для студентів і викладачів. Зокрема у минулому році за сприяння народного депутата України від партії «Слуга Народу» Арсенія Пушкаренка Поліський національний університет отримав 3 мільйони гривень на нову комп’ютерну техніку та серверне обладнання. Нардеп зупинятися не збирається і вже розповів про плани на наступний рік.

«Прийнято рішення таке спільно наше, нашої команди сьогодні, команди Президента і керівництва університету – в наступному році здійснити реконструкцію, термомодернізацію, заміну покрівлі, заміну вікон, утеплення корпусу. Держава зробить такий вклад і подарунок університету», — резюмує народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Арсеній Пушкаренко у своїй діяльності значну увагу приділяє і розвитку саме вищої освіти.  

«Дуже приємно сьогодні, що поліський національний університет розвивається, що відкриваються нові напрямки і дійсно. Я хочу зазначити, що поліський університет – це є гордість не тільки нашого регіону, нашої Житомирщини, а гордістю всього Полісся», — зазначає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

І як ще один подарунок для вишу – нардеп Арсеній Пушкаренко від «Слуги Народу» зробив усе, аби святкування 100-річчя Поліського національного університету відзначали на державному рівні.