У Житомирській обласній лікарні напередодні Дня Святого Миколая привітали ліквідаторів

Без подарунків не лишиться ніхто. Напередодні свята Миколая представники влади та благодійники привітали тих, хто, без перебільшення, врятував світ — ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Сьогодні для тих, хто лікується у профільному відділенні влаштували сюрприз.

«Що з собою брати? Каже: є один костюм, бери один, є два — бери два. Ми сюди більше не повернимось», — зізнається евакуйована з Чорнобиля Галина Федорець.

Пані Галина згадує як 30 років тому довелося покинути своє рідне місто Чорнобиль. Там вона працювала учителем початкових класів, народила дитину, але в один момент життя перевернулося. Зараз жінка має першу категорію з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та другу групу інвалідності.

Раз на рік жінка проходить курс лікування в Житомирській обласній лікарні у терапевтичному відділенні для постраждалих від аварії на ЧАЕС та учасників АТО. Нині пані Галина працює викладачем у Житомирському інституті медсестринства, каже, тепер її студенти, лікують її у цьому відділенні. Але така можливість є не в усіх.

«Дуже добре, що в нас є таке відділення в Житомирській області, я маю можливість підлікуватися. Але ж це не в усіх областях є така можливість», — говорить евакуйована з Чорнобиля Галина Федорець.

Напередодні Дня Святого Миколая пацієнтам і медикам відділення благодійники передали подарунки. Серед них, важливий для відділення, електрокардіограф.

«Дуже необхідний для нашого відділення. Тому, що пацієнти це як правило люди старшого віку, їм важко ходити на обстеження в інші корпуси, тому ми це все можемо робити на місці», — каже завідувачка терапевтичним відділенням Наталія Корендович.

А на додаток ліквідатори 1-ї та 2-ї категорії на честь свята мають можливість поїхати безкоштовно у санаторій.

Ну й наостанок пацієнтам вирішили «полікувати душу» виступом фольклорного ансамблю «Родослав» й підсолодити життя солодощами.