Депутати обласної ради ухвалили бюджет на 2022 рік

Депутати обласної ради ухвалили бюджет на наступний рік. Він становить майже три з половиною мільярда гривень. Це було найважливіше з питань засідання сесії. Загалом, майже за дві години розглянули 77 питань. За словами керівництва області, Житомирщина залишилася без бюджету розвитку, але це можна буде змінити вже у новому році.

«Головним для нас було подати обласній раді збалансований бюджет. Сьогодні депутати одноголосно його підтримали. Хотілося б отримати бюджет розвитку, але ми виходимо з тих реалій, які маємо на сьогоднішній день», — каже голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Під час сесії розглянули важливі для області програми. Зокрема, програму економічного та соціального розвитку Житомирщини, забезпечення та захисту прав дітей, підтримки сім’ї, запобігання, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми , а також сприяння культурно-мистецькому розвитку.

Разом з тим, народні обранці обговорили й створення робочої групи, яка займатиметься правами споживачів та реагуватиме на підвищення тарифів на комунальні послуги. Зібратися разом з представниками депутатських фракцій та керівництвом області пообіцяли вже до кінця січня.

Крім бюджету депутати підтримали ряд проєктів рішень, що стосуються кадрових призначень. Проголосували за низку звернень до центральних органів влади та внесли зміни у статути комунальних закладів. А наступний рік проголосили роком Івана Огієнка.