Житомир став першим містом, який підписав меморандум із «Українським домом»

Тепер виставки, які проводять здебільшого у столиці зможе побачити і Житомир. Це стало можливим завдяки підписаному меморандуму про співпрацю з Національним центром «Український дім».

«Є проєкти унікальні, які не потребують великих вкладень, які можна реалізувати лише завдяки якісній і ефективній співпраці», — каже директорка Українського дому Ольга Вієру.

До підписання меморандуму міська рада йшла декілька років і тепер Житомир став першим містом в Україні, який підписав подібний документ про співпрацю, раніше Національний центр за подібних умов співпрацював лише з окремими інституціями.

І вже є перший результат: відсьогодні житомиряни зможуть побачити виставку, яка раніше була в Національному центрі.

Директорка Українського дому каже, на цьому не зупинятимуться, тож все частіше житомиряни ставатимуть частинкою «культурної столиці».

Зокрема місто зможе розвивати й туристичну ланку, адже жителі області раніше теж були вимушені їхати у Київ, якщо хотіли відвідати ту чи іншу виставку. Сплачувати за виставку місту не доведеться нічого, витрачатися потрібно лише на організаційні моменти.

«На організаційні якісь витирати і все, але це ніщо у порівнянні із тим, що може отримати місто. Це знову ж таки, місто може отримати багато людей, які приїдуть із іншого міста. Сьогодні ми зробили перший крок і це класно», — розповідає міський голова Житомира Сергій Сухомлин.