В ЖДУ ім. І.Франка підбили підсумки спортивного року та нагородили спортсменів світового масштабу

411

Студенти-спортсмени міжнародного і всеукраїнського рівня зібрались за круглим столом у ЖДУ ім. І.Франка, аби підвести підсумки року, що минає. Також відзначили найуспішніших. Серед них – чемпіон Європи та Світу з кікбоксингу WAKO Артем Мельник і срібна призерка чемпіонату Світу зі спортивної аеробіки Ілона Шелест. Усі присутні мали змогу поспілкуватись із чемпіонами: дізнатись історію та секрети їх успіху, а також плани на майбутнє.

«З 15 років я тренуюсь, і з 15 років у мене була мрія стати чемпіоном Світу. І у своїй голові, що я вам бажаю, завжди вірити в себе. Завжди ставити цілі у своїй голові. Я був чемпіоном Світу з 15 років, і для мене це не було чимось неочікуваним. Я зробив своє, але було дуже важко, і я навіть ледь не заплакав. Дуже приємно було, що тисячі людей зі всієї України вболівали за нас, і це було дуже зворушливо», — розповідає чемпіон Світу з кікбоксингу WAKO Артем Мельник.

«Ці наші тренування не були дуже легкими. У нас був і стадіон, і 2 тренування на день по 4 годин. Це було дуже важко, але результат того вартує», — каже срібна призерка чемпіонату Світу зі спортивної аеробіки Ілона Шелест.

Студенти-спортсмени міжнародного рівня відрізняються від інших своєю організованістю. Вони вчасно мають відвідувати тренування, виконувати завдання тренера і правильно розподіляти свій час. За словами викладачів, з ними і легко, і важко водночас. Вони часто знаходяться на тренувальних зборах або на змаганнях. Але завдяки організованості у спорті, вони відповідальні у навчанні.

«Спортсменів потрібно підтримувати. І ми це відчуваємо і в університеті, і на рівні міста й області. Багато наших спортсменів отримують стипендії міського голови, і олімпійського комітету. У нас сьогодні також працює випускниця-викладач кафедри теоретико-методичних основ фізичного виховання та спорту Марина Чорна, яка є стипендіаткою національно-олімпійського комітету. Тому це приємно, коли студентів не забувають і підтримують», — говорить декан факультету фізичного виховання і спорту ЖДУ ім. І. Франка Тамара Кутек.

Спортсмени зізнаються, головне – віра в себе. І не лише у спорті.

«Завжди треба дивитись не скільки тобі ще треба пройти, а скільки ти вже зробив. І коли ти бачиш шлях в 100 км, а тобі залишилось всього 10, тоді ти сам розумієш, що 10 км пройти і ти переможець. Віра в себе, не дивлячись ні на що. На поразки, на перемоги. Завжди розумійте, що ви – ключ до всіх дверей, до всіх проблем, які вас оточують, що ви можете самі все вирішити, самі все пройти, якщо у вас правильні думки і ви вмієте правильно налаштовуватись»,сказав чемпіон Світу з кікбоксингу WAKO Артем Мельник.