Працівники ДСНС провели рейд у точках продажу піротехнічної продукції

Феєрверки, петарди, ракети та інші побутові «іграшки» завжди притягували до себе увагу. Особливо напередодні новорічно-різдвяних свят. Але фахівці ДСНС нагадують, що у випадку купівлі несертифікованої продукції, окраса свята може стати загрозою для здоров'я та життя людини. Саме тому на точках продажу піротехніки працівники служби порятунку регулярно проводять перевірки. Цього разу навідались до одного із торгівельних центрів Житомира.

«Орган сертифікації позначає знаком УкрСЕПРО (трилисник повинен бути)і код органу, який проводив сертифікацію також повинен вказуватися на упакуванні. Відповідно будь-яка піротехнічна продукція повинна супроводжуватися супровідною документацією. Вона повинна мати інструкцію по застосуванню, повинен бути вказаний радіус небезпечної зони, обмеження вікові, клас піротехнічного виробу, українською мовою виробник, а також постачальник»,говорить заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям райуправління ГУ ДСНС в Житомирській області Сергій Глібко.

Вибираючи серед безлічі феєрверків, рятувальники закликають звертати увагу на зовнішній вигляд упаковки. Він повинен бути не пошкодженим і мати термін придатності. Проте не всі житомиряни дотримуються цієї поради.

З початку жовтня працівники служби порятунку виявили 13 піротехнічних виробів, які не мали супровідної документації. Реалізацію цієї продукції обмежили до моменту її приведення у відповідність встановленим вимогам.