Колектив Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. Кочерги підсумував досягнення за рік

2021 рік видався нелегким для Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. Кочерги. Локдауни, червона зона, вимушена перерва та зірвані плани. Однак і хороших моментів було чимало. Наприклад, після 5-річної паузи на сцені знову показали комедію «Одруження».

«Це було пов`язано з головним героєм. В нього були проблеми зі здоров`ям. Він переніс операції, повернувся. Цією виставою ми закривались. Це комедія, легка, цікава. В цій виставі брав участ есь творчий склад», — розповідає головна режисерка Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Наталія Тімошкіна.

Вперше в історії театр показав музично-поетичний перформанс «БАНЗАЙ! Або мистецтво крокувати». Вистава не була розрахована на широку аудиторію, однак не залишилась без уваги.

За рік театр активно брав участь у міських та обласних заходах, таких як фестиваль морозива «Рудь», а також колектив долучився до організації святкування Дня прапора та річниці незалежності України. Їздили і на міжнародні фестивалі.

Незвичайним стало цьогорічне відкриття сезону, яке проходило в театральному дворику, а не на сцені. Показували виставу «За двома зайцями». Таким чином колектив пристосувався до умов локдауну. Та зізнаються, досвід видався вдалим.

Пристосовувати до карантинних умов довелось не тільки вистави. Відтепер купувати квитку до театру можна й за допомогою єПідтримки, тобто розраховуватися тисячею, яку українці отримують за повний курс вакцинації. З 18-го грудня відповідні термінали вже встановлені у касах закладу.

Зараз театр активно готується до різдвяного марафону і вже з 27-го грудня малюків разом з батьками запрошують на новорічну казку «Анабель і чудовисько», яку показуватимуть двічі на рік.

«Повірте, що цю виставу буде цікаво дивитися і дорослим, і батькам, і маленьким діткам, і великим. Вона дуже яскрава, динамічна, потужна», — розюмує головна режисерка Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Наталія Тімошкіна.

Окрім цього, театр влаштовуватиме різдвяні зустрічі, які є традиційними та користуються великим попитом. Розпочнуться вони з 13-го січня.