Звіт депутата Житомирської обласної ради Валерія Прокопчука, фракція «Слуга Народу»

Валерій Прокопчук ще з 1996-го року був дотичний до політики. Разом з однодумцями створювали молодіжний парламент Житомирської області, молодіжну адміністрацію та ще багато проєктів. Також був у свій час радником одного з очільників області, депутатом міської ради, а вже рік тому вперше пішов у депутати обласної ради від партії «Слуга Народу».

«Я голосував за Президента Володимира Зеленського, тому що молода людина, мого віку, яка хоче змінити щось в цьому житті. Я, думаю, чому я не можу бути в його команді, тому що на сьогоднішній день треба щось змінювати», — каже депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Валерій Прокопчук.

Чоловік є членом постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин. Також Валерій Прокопчук очолює міжфракційну групу депутатів «Розвиток Полісся».

«Переважна більшість – це депутати з того ж регіону, звідки і я: Олевськ, Овруч, Коростень. Ми разом співпрацюємо з головами громад для того, щоб спільно вирішувати ті чи інші питання нашого округу. Дуже багато питань, які стосуються і шкіл, які стосуються і медичного обладнання. Тобто, ті кошти, які на сьогоднішній день, ми отримуємо як депутати – спрямовуємо безпосередньо туди», — зазначає депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Валерій Прокопчук.

За це рік чоловік провів майже 40 особистих прийомів громадян, опрацював понад сотню звернень від виборців та направив 12 депутатських звернень. Як вже й казав свої кошти спрямовував на розвиток північної частини Житомирщини.

«Десь там дах зробити, десь спортивний інвентар. В Олевську ми частину коштів спрямували на обладнання класів. Також частина коштів пішла на лікарню. 200 тисяч я спрямував на ПСМД, де також була реконструкція приміщення в цілому. Основні питання – це школи, лікарні», — розповідає депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Валерій Прокопчук.  

Також депутат виділив 200 тисяч депутатських коштів на створення дитячого садочку у селі Хочине Олевської громади. Та і надалі планує допомагати найвіддаленішим громадам області.

«Олевський район туризм зробити, якщо встигнути. Це Словечина, Овруцький кряж – такий туристичний маршрут розробити. Ну, і безпосередньо, ті питання, які є на сьогоднішній день по лікарнях. Щоб Олевська лікарня стала опорною», — підсумував депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Валерій Прокопчук.