Житомирська міська рада прибрала фотозону «Космонавтик на планеті», так як фігура їх не влаштовує

99 тисяч гривень не заплачено і Космонавтик на планеті поїхав з міста. Житомирська міська рада не прийняла новорічну фотозону, яку розробив переможець торгів ТОВ «Епіцентр К».

«Нас не влаштовує якість наданих послуг і ми реагуємо на це. Але ми маємо реагувати згідно законодавства. Наразі ми працюємо над актом невідповідальності наданих послуг», — розповідає начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Клодій.

Після оголошення тендеру, запрошення на торги було відправлено понад двомстам учасників, однак відгукнулись лише 2. Система Прозоро автоматично визначила переможця, яким стало ТОВ «Епіцентр К».

На жаль, підрядник не зміг виробити фігуру відповідно до поставлених вимог. І після того, як фотозона викликала резонанс у мережі та не сподобалась самій міській раді, його прибрали. За нього, стверджують в управлінні культури, платити не будуть.

«Все, що на сьогодні є в місті, за це ми не заплатили жодної копійки. З бюджету нічого не пішло і не піде. Ми будемо розраховуватися лише за ті послуги, які будуть оформлені належним чином згідно тендерної документації», — говорить начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Клодій.

Окрім невідповідності тендерній документації, підрядник не зміг привезти фігуру й у встановлений термін. Тому виявити негаразди вдалось надто пізно. Оформити нову фотозону та прикрасити місто до свят наново вже не встигнуть. Натомість вигадали активну шоу-програму.