Житомирський лялькар щоденно дарує містянам казку на Михайлівській

Щовихідні Сергій Соловйов виходить на головну пішохідну вулицю міста та створює справжнє шоу. Руками лялькаря оживають різні персонажі, від тваринок до відомих особистостей. Цього року у колекції митця з’явились нові герої.

«Вийшло ще декілька нових ляльок, які можна було побачити на вулиці. Це і східна красуня, і жіноча постать, яка співає, і скелет, який танцює», — говорить лялькар Сергій Соловйов.

Однак, рік, що минає, подарував не лише приємні спогади. Як і для всіх, багато планів та ідей лялькаря зруйнували карантин та червона зона.

Та навіть в цьому митець знаходить позитив. Карантин допоміг лялькарю облаштуватися в Житомирі, через що містяни могли насолоджуватися шоу-програмою майже кожні вихідні. Так поступово, зізнається Сергій, виховав свого глядача.

Нині лялькар став справжнім символом міста та завоював любов публіки. Дивитися шоу залюбки приходять не лише дітлахи, а й дорослі. Каже, часто впізнають та навіть телефонують.

У публіки навіть з’явились улюблені герої та шоу-програми. Абсолютний фаворит – це собачка.

А ось перед новорічними святами робота житомирського лялькаря змінюється. Починається той сезон, коли, як каже сам Сергій, він «сантаклаучишняє». На наших очах, звичайний чоловік перетворюється на Санта Клауса. І вже здається, що розмовляли ми не з Сергієм Соловйовим, а до нас приїхав справжній гість з Лапландії. І привіз з собою символ прийдешнього року.

«Дорослі хочуть погладити, почухати. А коли вони підходять і він починає реагувати, це така несподіванка. А дітки не завжди думають, що це іграшка. Багато людей думають, що він живий», — розповідає лялькар Сергій Соловйов.

До сезону новорічних свят починає готуватися ще з листопада. Латає костюм, купує нові рукавички та готує ляльку. Каже, обрав образ саме Санта Клауса невипадково. Використовувати вбрання Святого Миколая не дозволяє церква, а про Діда Мороза занадто довга шуба, в якій не зручно працювати з маріонетками, а ще про нього є не дуже приємна приказка. Зараз майже щодня житомирський Санта Клаус разом з Тигрулею ходять Михайлівською та дарують казку усім містянам. Каже, підходять загадувати бажання як дорослі, так і малюки. Але мрії здійснюються лише у сміливих.

Загадала бажання і наша знімальна група, адже цього року ми були дуже сміливі. Зустріти Санту та прошепотіти на вушку свою мрію можна на Михайлівській. Тут він чекатиме на вас до 8-го січня.