Депутати ухвалили бюджет Житомира на наступний рік та запланували купити нову ялинку

Чергова сесія Житомирської міської ради почалася з нагороджень та приємних сюрпризів. До сесійної зали завітали місцеві пластуни, які вже традиційно принесли міському голові та депутатам Вифлиємський вогонь миру та побажали плідно працювати наступного року. Дванадцятьом дітям сиротам міська рада компенсувала вартість придбання житла. На такі потреби з бюджету виділили понад 4 мільйони гривень. Також посмертно званням почесного громадянина Житомира нагородили військового Олександра Петраківського. Нагороду отримав його батько.

Найактивніше обговорювали під час сесії прихід керівника Житомиргазу, який після десятків запрошень таки прийшов у сесійну залу. Питань до представника газового монополіста було чимало. Згадали і про заниження об’ємів газу у платіжках, і ігнорування запитів від міської ради. Не забули нагадати й про газові мережі, які міська рада віддала у користування підприємству. Але спільну мову таки знайшли. Принаймні домовилися створити робочу групу з представниками міської ради, депутатів, громадськості та Житомиргазу.

«Я розумію, що представник «Житомиргазу», який сьогодні прийшов на сесію, також житомирянин і вболіває за своє місто, він просто працівник. Там є власники, які задають стратегію і політику цієї компанії. Ми маємо зробити все для того, щоб житомиряни не відчували себе заручниками ситуації. Перш за все, потрібне бажання обох сторін йти на діалог. Поки що такого бажання ми не бачили, а питань багато. І ми повинні відпрацювати їх в робочі групі. Ми не хочемо воювати з «Житомиргазом», бо війна точно не є шляхом, який може привести до результату. Потрібно фахово доводити свою позицію. Саме фахове доведення позиції по тарифах привело до того, що вартість розподілу газу для житомирян зросла на 2 копійки», — каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Ухвалили й бюджет 2022 року. Він становить понад 3 мільярди гривень. Основні бюджетні видатки підуть на освіту, медицину, комунальні послуги та зарплатню працівникам. Разом з тим, наступного року керівництво міста планує реалізувати чимало проєктів. Придбати медичне обладнання, капітально відремонтувати вулицю Київську та побудувати об’єкти спортивної інфраструктури.

Не забули й про фінансування культури. У цьому році для профільного управління виділили чимало коштів. В тому числі запланували витратити близько 3 мільйонів гривень на придбання нової ялинки та святкування 2023 року.