Арсеній Пушкаренко привітав працівників Державної служби зайнятості з професійним святом

Сьогодні державна служба зайнятості України займає вагоме місце в реалізації політики зайнятості, вирішуючи задачі регулювання ринку праці та соціального захисту безробітних громадян. Щоденно лише до Житомирського обласного центру з бажанням знайти роботу звертається щонайменше сотня людей. А за 30 років вдалося працевлаштувати більше половини жителів області.

«За 31 рік нам вдалося працевлаштувати більше ніж 770 тисяч громадян нашої області. Фактично, це більше, ніж половина жителів нашої Житомирщини. За 31 рік ми надали послуги 1 млн 400 тисяч громадянам», — каже директор Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна.

За час існування, Житомирський обласний центр зайнятості достатньо покращив систему, оновив сервіси та вдосконалив навички працівників. Досвід, компетентність і професіоналізм колективу Служби дали змогу завжди досягати позитивних результатів, навіть у кризові для країни часи. Свою вдячність та шану цим людям висловив і народний депутат України від фракції «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко. Нагородив працівників грамотами та іменними годинниками від Верховної Ради та наголосив на важливості зв’язку між владою та службою зайнятості.

«Коли ми сьогодні говоримо про роль держави між громадянином і роботодавцем, то як раз в центрі зайнятості беруть на себе цю роботу. Беруть велике соціальне навантаження, беруть на себе зняття напруги і пошуку робочих місць, і перепрофілювання людей. Тому сьогодні, я вважаю, держава робить багато, і центр зайнятості в авангарді цієї роботи», — сказав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Нині уся державна служба зайнятості чекає прийняття важливого для себе закону, який має реформувати службу, модернізувати страхові підходи у випадку безробіття та впровадити нові активні програми на ринку праці. Також документом передбачається удосконалити підходи до умов, тривалості та розмірів виплати допомоги по безробіттю. Арсеній Пушкаренко запевняє, депутати мають зробити все для підписання цього закону.

«Зрозуміло, що ми, як народні депутати, повинні його прийняти. Я так розумію, що йде певна реформа центрів зайнятості, і важливо, щоб в цій реформі ми не загубили сьогодні суті цієї служби, якій 31 рік, щоб ми навпаки дали можливість і посилили їхню роль, інструменти і можливості в роботі з людьми», — говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Місія служби зайнятості надважлива та відповідальна –сприяння стабільності в суспільстві. В свою чергу влада має працювати в синергії, створювати робочі місця та забезпечувати мінімальні соціальні гарантії.