Понад 50 дітей-сиріт з Житомирщини отримали компенсацію за придбане житло

Понад 50 дітей сиріт з Житомирської області отримали компенсацію за придбане житло. Сертифікати на різні суми отримали діти сироти та діти позбавлені батьківського піклування. Їм від 16 до 35 років.

«Дуже приємно, що на передодні новорічних свят ми маємо чудову нагоду вручити вам сертифікати для придбання житла. Держава повинна піклуватися, і вона це робить, про найбільш вразливих категорій населення, які свого часу залишилися без батьківського піклування. Сподіваюсь, що подальша допомога з приводу придбання житла буде для вас вдалою, щасливою і у ваших домівках буде панувати мир, щастя, злагода і любов. Сподіваюсь, що житло, яке ви оберете буде вам довподоби», — сказала заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

Зважаючи на різний вік, молоді люди отримали й різну суму компенсації. Від 16 до 24 років отримали від держави 100 % суми витраченої на придбання житла. Молоді люди до 35 років – 70 %, а от особи старші 35 років – лише 30 %. Серед тих, хто отримав компенсацію є студенти, військовослужбовці та медики. Усі ці люди давно перебували у черзі та до цього часу не мали можливості придбати власне житло. Разом з тим, у загальній черзі на поліпшення житлових умов в області  перебуває понад одна тисяча осіб.