У Житомирі відзначили 115-ту річницю від Дня народження Сергія Корольова

Житомир – колиска видатного вченого та конструктора Сергія Павловича Корольова. Сьогодні у 115-ту річницю від його народження у місті вшанували пам'ять видатного українця.

«Це постать не Житомирщини, це постать світового масштабу. Сергій Павлович просто дарував і продовжує дарувати мрію про космос усьому людству. Без історії – немає майбутнього. Ми зобов’язані пам’ятати для того, щоб наші діти також пам’ятали видатні постаті», — зазначає голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Іменем Корольова названо багато вулиць, площ, проспектів, навіть астероїд та кратер на Марсі. У Житомирському військовому інституті імені Корольова також є унікальність.

«Житомирський військовий інститут на сьогоднішній день є єдиним закладом вищої освіти, який готує фахівців для Національного центру управління та випробувань космічних засобів. Отже, ми космічну тематику у себе, безпосередньо, впроваджуємо в інституті і гордимося цим. Гордимося тим, що Сергій Павлович Корольов наш знаменитий земляк», — сказав заступник начальника інституту з навчальної та наукової роботи Ігор Сащук.

«Він був одним із кращих», — написав засновник американської космічної компанії Ілон Маск. Одним з кращих його вважають і на Батьківщині.

«До Сергія Павловича було багато теоретиків, фантастів, які мріяли про політ у космос, але йому вдалося це реалізувати і першим прокласти дорогу до зірок. Обласна рада, депутати прикладають чималих зусиль особливо останні роки. Статус «національного» все-таки отримали», — каже заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Пам'ять про видатного конструктора живе в усьому світі. Не забувають його і в державі. Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велика Реставрація» будиночок, де провів свої перші роки маленький Сергій, оновили.

«В минулому році розпочалися унікальні реставраційні роботи у меморіальному будинку-музею академіка Сергія Корольова, який став нашою філією. Я дуже сподіваюся, що це нам дозволить розширити можливості філії. Зокрема, саме в науково-дослідній роботі», — резюмує директорка музею та депутатка Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Дячук.

За 50 років існування будинку-музею реставраційні роботи проводяться тут уперше.