У житомирських дитсадках вже запровадили нове меню

З першого січня житомирські дитячі садочки перейшли на нову систему харчування. У меню з’явилося більше корисних продуктів. В новий раціон входить більше овочів та фруктів. Менше солі та цукру. Також додали більше бобових та нові страви. Втім, і вартість такого харчування стала більшою.

«Чотирьохтижневе меню розроблене творчою групою департаменту освіти. Враховані калорійність, енергетична цінність продуктів. Тільки поживне і корисне», — каже завідувачка ЖЦРД №55 Юлія Марко.

Крім того, готувати страви в садочках почали на новеньких пароконвектоматах, які придбали за кошти місцевого бюджету. Тож їжа зберігає усі вітаміни та мінерали, а страви стають набагато кориснішими.

За словами завідувачки дитячого садочку №55, дітям нововведення подобаються і на зміни позитивно реагують батьки.

Батьки дошкільнят на нове меню відгукуються схвально. Кажуть, потрібно рухатися в ногу з часом, а таке меню, яке запровадили у садочку, корисне та поживне.

Пані Аліса — мама Андрійка. Йому три з половиною роки. Жінка каже, — сину меню подобається. А щоб підлаштуватися під дитину та допомогти звикнути до нового раціону, батьки навіть почали готувати нові страви для домашнього меню.

Втім, є й незадоволенні батьки, які вважають нове меню недоречним та переконують, що дітям їжа не подобається.