За сприяння народного депутата Сергія Кузьміних на Житомирщині впроваджується телемедицина

Саме так відбувається консультація спеціалістів житомирської обласної клінічної лікарні та медиків із Новоград-Волинського. За допомогою сучасної мережі Medinet лікарі в режимі онлайн можуть обговорювати стан та діагноз пацієнта, а також бачити медичну історію та результати досліджень. Усе це – телемедицина, яка впроваджується на Житомирщині за підтримки народного депутата Сергія Кузьміних.

«Звісно, телемедицина важлива не тільки для Житомирщини, але й взагалі для системи охорони здоров’я. Вона дозволяє скористатися такими послугами як скоротити витрати лікарні, не надсилати швидку, зробити все у режимі онлайн. І це є офіційна юридична допомога», — каже народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Сергій Кузьміних.

Брати участь у пілотному проєкті телемедицини обласна клінічна лікарня почала з жовтня 2021-го року і наразі проведено вже більш ніж півтори тисячі консультацій. Також до проєкту приєднались ще медичні заклади.

Платформа Medinet дає змогу передавати дані з апаратно-діагностичних приладів у незмінному вигляді та фіксувати всю історію хвороби пацієнта. При цьому є цілком безпечною та не розголошує даних хворого.

«Фірма, яка поставляє такий контент, таке програмне забезпечення гарантує захищеність персональних даних. Інформація про пацієнта поширюватися за межі дозволених програмних ресурсів буде неможлива», — говорить генеральний директор КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О. Гербачевського» Богдан Леськів.

Телемедичні послуги є відносно новим для України напрямом удосконалення організації надання медичної допомоги, однак дозволить істотно зменшити різницю між сільськими і міськими жителями щодо отримання доступних та якісних медичних послуг.