Житомирський фотограф Леонід Шевчук: історія митця

Крізь об’єктиви його фотоапаратів пройшло чимало подій та моментів, він вміє бачити «родзинку» кожного та колекціонувати емоції, а найголовніше – він зберігає спогади. Фотограф Леонід Шевчук – один з найдосвідченіших та найвідоміших у Житомирі. А все почалось з далекого 1979-го року, коли мама привели у фотогурток маленького Леоніда, який не залишає його досі.

«Я був тут учнем, потім поїхав навчатися до Києва, потім армія, і через 5 років я сюди повернувся і працюю тут вже 33 роки», — каже фотограф Леонід Шевчук.

Зараз студія, в якій Леонід колись вперше взяв до рук фотоапарат, носить його ім’я. А сам чоловік працює тут керівником та навчає мистецтву фотографії юних житомирян.

Спорт по-особливому відкриває для себе і сам Леонід. З появою професійного футболу у Житомирі чоловік часто знімає матчі та фіксує найкращі моменти гри. Зізнається, для таких зйомок має усю необхідну техніку та отримує від них купу задоволення. Хоча, в першу чергу, позиціонує себе як репортажний фотограф.

«Репортажні фотографії завжди затребувана та цікава. Ти завжди можеш потрапити у ті місця та побачити ті моменти, які доступні не кожному. В мене така можливість є», — розповідає фотограф Леонід Шевчук.

Леонід Шевчук часто бере участь у різноманітних конкурсах та виставках, здобуває перемоги та нагороди. А зараз можна насолодитися кадрами фотографа в одному з найбільших супермаркетів Житомира.

Окрім самої співпраці з фотоапаратами, Леонід колекціонує і їхні старовинні моделі. Це хобі вже впродовж 10-ти років, і експонатів надалі стає все більше.

Особливе ставлення фотограф має і до зберігання фотографій. Каже, кадри на електронних носіях не визнає. Звісно, усі знімки друкувати неможливо, але найкращі завжди радить зберігати таки на папері.