Народна депутатка України Тетяна Циба організувала свято у Березівському психоневрологічному інтернаті

Березівський психоневрологічний інтернат функціонує вже більше 10-ти років. Зараз тут перебуває 200 жінок, які мають певні розлади нервової системи. У період новорічних свят у стінах закладу вирішили влаштувати казку. Народна депутатка України від фракції «Слуга Народу» Тетяна Циба запросила акторів Київського академічного театру ляльок, які показали новорічну виставу вихованцям інтернату.

«Ми всі люди і всі заслуговуємо людяного відношення до себе. Можливо, в їх такому досить обмеженому світі й просторі, це буде яскравою плямою, яка все життя буде їх зігрівати», — каже народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Циба.

Під час вистави в залі запанувала тиша і лише інколи глядачі заходились сміхом від жартів акторів. Директорка закладу каже, відразу помітно, що вихованиці були у захваті від дійства на сцені. До інтернату часто приїжджають різні колективи, влаштовують концерти, але подія такого масштабу у них вперше.

«Вони в такому захоплені. Ви бачили, що повний зал. Вони хочуть побачити кожен рух, почути кожне слово, відчути цю музику. В мене самої, коли музика заграла, з’явилось таке відчуття вдячності, що люди не пошкодували часу, можливостей, затрат, яких понесли, приїхали до нас в інтернатну установу», — говорить директорка КУ «Березівський психоневрологічний інтернат» Валентина Кінзерська.

Також до установи завітали гості з Рівного. Ознайомились з роботою та умовами закладу. Кажуть, Березівський психоневрологічний інтернат є одним з кращих, тому хочуть долучити установу до проєкту «Іди і роби».

«Обговорити з Тетяною і нашим депутатом Олександром Ковальчуком їхнє бачення і наше практичне бачення по законотворчій діяльності, тобто що можна відпрацювати, аби ці люди теж були соціалізовані. Я особисто бачу напрацювання в такому плані, щоб люди, які мають 2-гу групу інвалідності, в якійсь мірі мали можливість бути долучені і мали можливість отримувати кошти за ту роботу, яку вони виконують. Це стимуляція», — зазначає депутатка Рівненської міської ради, фракція «Слуга Народу» Олександра Коваленко.

Тетяна Циба також ознайомилась із роботою закладу і подарувала вихованицям декілька практичних речей, серед яких ходунки для тих, кому важко самостійно пересуватися, а також крісло-туалет в лікарню і набір дидактичного матеріалу.