Нардеп від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко з робочим візитом відвідав Станишівську громаду

Відкриття оновленого центру гострої травми в обласній дитячій лікарні важлива подія для Житомирщини. Він існує з 2005 року і єдиний у області надає допомогу дітям з травмами будь-якої локалізації.

«Раніше, до реконструкції, у нас був маленький центр і, коли поступало багато дітей, нам було не дуже зручно надати допомогу. В результаті реконструкції у нас збільшилась кількість оглядових кабінетів. З’явився окремий нейрохірургічний кабінет, офтальмологічний кабінет. Закуплене нове обладнання», — сказав керівник спеціалізованого центру по наданню допомоги дітям з гострою травмою Олена Ностопирьова.

Реконструкцію профінансували з обласного бюджету.

«Більше 13,5 мільйонів гривень було виділено на реконструкцію саме цього відділення спеціалізованого», — зазначив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Оновлення центру гострої травми у лікарні – це тільки початок великої реконструкції закладу.

«В рамках програми Президента «Велике Будівництво» в найближчі 2 роки планується реконструкція дитячої обласної лікарні і обласної лікарні імені Гербачевського. Тобто, планується оновити всі корпуси, всі відділення, створити вертолітні майданчики. І дитяча обласна, і доросла обласна лікарня повинні сьогодні відповідати усім сучасним стандартам», — розповідає народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.  

Нардеп Арсеній Пушкаренко також проінспектував і приймальне відділення районної лікарні, що розташоване у Станишівці.

Відділення реконструювали завдяки програмі Президента «Велике Будівництво». Завдяки їй у Станишівці побудували ще й дитячий садочок «Малятко».

«Сьогодні важливо щоб кожна громада України, зокрема Житомирщини, розбудовувалася і отримувала таку інфраструктуру як цей садочок. Тобто, те, на що наші громадяни за 30 років заслужили», — каже народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Нардеп каже – держава працює, аби розвивати сучасну інфраструктуру у кожній громаді.

«Станишівська громада сьогодні – це один з прикладів, коли синергія держави, місцевого самоврядування і громади дає такі результати: дитячий садочок «Малятко», приймальне відділення районної лікарні. Для нас сьогодні як для влади, як для команди Президента «Слуга Народу» немає питання щоб та чи інша громада була в пріоритеті. Сьогодні в пріоритеті, щоб ідея децентралізації відбулася. Власне, ініціатива Президента «Велике Будівництво» покликана на те, щоб кожна громада була самодостатньою», — додав народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Також Арсеній Пушкаренко привітав вчителів Станишівської громади грамотами та годинниками від Верховної ради України і обговорив майбутнє нової школи в селі Лука. Зараз дітки навчаються у старій будівлі панського маєтку. Місцева влада почала будувати нову школу, але своїми силами справитися не можуть. Тому нардеп обіцяв докласти зусиль, аби вже найближчим часом діти навчалися у новому закладі.