Управління культури Житомирської міської ради вперше відкриває навчальні простори для підлітків

Майбутнє за соціальними мережами. Так вирішили в управлінні культури Житомирської міської ради та ініціювали підліткові простори, в яких навчатимуть дітей як правильно поводитись з мережею Інтернет.

«Ми розуміємо, яку роль відіграє комунікація, особливо для юного покоління, покоління Z. Вони пов’язані між собою за допомогою мережі Інтернет. У них особливе спілкування. Ми відчуваємо, що для цього їм потрібен особливий простір», — каже начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Програма навчання включатиме 2 простори. Перший з них – курс сучасного блогінгу. В управлінні культури запевняють, тепер це вважається не тільки хобі, але й професією, за яку платять чималі кошти. Але для того, щоб досягти успіху у цій справі, необхідні певні навички.

Другий курс навчання – сучасний етикет та стиль. Організатори стверджують, що це буде цікаво та важливо як для дівчат, так і хлопців.

«Основне завдання – це навчити підлітків правильно вдягатися. Наприклад, якщо це дівчина, то вона зможе швидко зробити собі зачіску. Якщо це хлопець, вони можуть стильно вкласти своє волосся. А також буде акцент на столовому та речовому етикеті», — розповідає начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Для навчання підлітків запрошуватимуть різних фахівців, серед яких будуть і блогери, які ділитимуться досвідом, так і викладачі університетів.

Слухачами курсів можуть стати підлітки віком від 12-ти до 16-ти років. Триватимуть навчання 2 місяці, а записуватися можна вже зараз за телефоном. Для житомирян курси безкоштовні.