Голова Олевської ОТГ та депутати фракції «Слуга Народу» звітували за 2021-й рік

Олевська ОТГ – найбільша за площею в Україні. До її складу входить 57 населених пунктів. Очільником громади став Сергій Лисицкий від партії «Слуга Народу», обраний у 2020-му. Підсумовуючи результати своєї діяльності за час перебування на посаді, міський голова стверджує, минулий рік став досить вдалим та значущим для громади.

«Як і кожен голова громади, хотів би для своєї громади найкращих та найбільших результатів. Я рахую, що наша команда, за цей рік в принципі з поставленими завданнями і найбільш актуальними впоралася», — каже Олевський міський голова Сергій Лисицький.

Чи не найбільшу увагу у минулому році звертали на медичну сферу. У 5 амбулаторій було облаштовано пандуси, Олевська міська лікарня отримала статус опорної, було зроблено ремонт адміністративного корпусу та технічне переоснащення системи киснепостачання інфекційного відділення. А також надали мешканцям віддалених населених пунктів громади можливість отримувати якісні медичні послуги.

«У вересні відбулось відкриття ФАПу в с. Перга де був проведений капітальний ремонт за спонсорську допомогу Пержанської рудної компанії, також відкрита ще одна амбулаторія в с. Хочине, також до амбулаторії ще є автомобіль і лікар-інтерн вже буде забезпечений і робочим місцем, і автомобілем. Також Олевський пункт постійного базування бригади екстреної медичної допомоги отримав реанімобіль, вартістю понад 2 млн гривень», — розповідає Олевський міський голова Сергій Лисицький.

За рік у громаді було відремонтовано та повністю оснащено 5 харчових блоків у навчальних закладах. Цей показник найбільший у Житомирській області. Придбано 88 нових комп’ютерів та облаштовано 10 комп’ютерних класів. Окрім цього громада взяла участь у програмі «Шкільний автобус».

«Це для школи в с. Лопатичі ми придбали шкільний новенький автобус вартістю 1,7 млн грн. 1,2 млн надала держава, 500 тисяч гривень – співфінансування з місцевих коштів», — зазначає Олевський міський голова Сергій Лисицький.

За рік у громаді з’явилось чимало об’єктів «Великого будівництва», зокрема відновлено 8 кілометрів дороги від Олевська до села Будки. Та одним з найбільш важливих досягнень програми у 2021-му році є добудова олевської гімназії, де ремонт тримав більше 30-ти років.

«Наскільки у дітей тоді був захват, що вони зайшли в нові приміщення. Ми маємо надію, що все ж таки нарешті наші діти, а в мене і син ходить до цієї гімназії, підуть в гарну їдальню, а не будуть ходити як ми раніше півкілометра щоб поїсти, матимуть гарний спортзал, гарний зал для урочистих подій та заходів. Це вже ось-ось на часі, маємо надію все запуститься», — говорить голова фракції «Слуга Народу» в Олевській міській раді Анна Вжесінська.

Надважливим об’єктом для громади залишається стадіон, який планують закінчити вже у цьому році. Олевщина – спортивний край. Тут є власні чемпіони та призери у різних видах спорту. Однак належного місця для тренувань тут не вистачало, адже тодішній стадіон був у жахливому стані. А вже після реконструкції тут зможуть приймати обласні та навіть всеукраїнські змагання.

«Спортсмени, звичайні люди матимуть змогу займатись на гарному стадіоні з гарним покриттям. Сміливо бігати стометрівку не турбуючись про своє здоров’я і не турбуючись впасти на той асфальт, який був увесь в горбах. Можна буде гарно повболівати за свою команду на нових трибунах», — додає голова фракції «Слуга Народу» в Олевській міській раді Анна Вжесінська.

Поділились в міській раді і планами на цей рік. Головною зміною, на яку чекають з нетерпінням, називають міст, який з’єднує дві сторони Олевська. Іншого шляху як для місцевих, так і для вантажівок немає, а міст перебуває в аварійному стані вже приблизно 30 років.

«Дітей возять до школи, до садочків, всі достаються до робіт. І ми покладаємо велику надію, що цей міст буде відремонтований і пішоходи, які йдуть по ньому ногами не будуть відчувати того землетрусу, коли їде поруч фура і ти йдеш і турбуєшся за своє здоров’я», — зазначає голова фракції «Слуга Народу» в Олевській міській раді Анна Вжесінська.

На ремонт мосту вже готова вся необхідна документація, тому з березня розпочнуться роботи. Голова громади запевняє, на цей рік планують працювати ще більш ефективно та старанно, адже мріють вивести життя свого населення на вищий рівень.