Депутатський корпус Лугинської громади звітує за минулий рік

Центральна районна бібліотека у селищі Лугини – осередок літературного мистецтва в громаді. Тут зберігаються книжки місцевих та світових письменників. Однак ще зовсім нещодавно приймати тут відвідувачів було неможливо, у читальному залі протікав дах. Та ця проблема залишилась у минулому році.

«В кінці минулого року ми були дуже раді, що нам замінили дах. Це було дуже вчасно. В нас протікала кімната читального залу і кімната, де зберігається фонд, також протікала від протікань. Зараз ці проблеми уже позаду, ми дуже раді. Зараз ми маємо змогу запросити в читальний зал наших користувачів, щоб провести будь-який масовий захід»? — каже директорка Лугинської центральної районної бібліотеки Антоніна Іванова.

Посприяв вирішенню цієї проблеми Петро Мельник – голова Лугинської територіальної громади, обраний від партії «Слуга Народу». Під його керівництвом 38 населених пунктів і жоден у минулому році не залишився без уваги. Голова громади зізнається, 2021-й видався стабільним та досить непоганим. Вдалось замінити покрівлю не лише у бібліотеці, а й дитячому садочку, а також було розпочато реконструкцію місцевого стадіону.

«Він передбачає будівництво нових сидінь для глядачів, ремонт приміщення роздягальнь, і ще інші роботи», — говорить голова Лугинської ОТГ, партія «Слуга Народу» Петро Мельник.

За рік у громаді значно покращили освітню галузь. Взяли участь у програмі «Шкільний автобус», відповідно на умовах співфінансування було придбано сучасний транспорт для учнів. Отримали ноутбуки для вчителів та ще чимало шкільного приладдя.

«Ми перекрили приміщення молодших класів лугинської ЗОШ №2. За рахунок співпраці з обласними депутатами нам вдалося закупити нові меблі для нашого дитячого садочка. Ми повністю оновили наш актовий зал в Будинку дитячої творчості», — розповідає голова Лугинської ОТГ, партія «Слуга Народу» Петро Мельник.

В рамках програми президента «Велике будівництво» в громаді відремонтовано 2 відрізки дороги місцевого значення. Відтепер мешканці ОТГ мають можливість діставатися до найвіддаленішого населеного пункту по якісному покриттю. Окрім цього активно реалізовується проєкт «Офіцер громади». А також значну увагу приділяють соціальній сфері. В травні минулого року було створено територіальний центр соціального обслуговування.

«Ключовим напрямком роботи територіального центру є якісне забезпечення надання соціальних послуг кожному громадянину, кожній особі, яку її потребує. Ми проводимо акти обстеження умов проживання цих людей, дивимося які в них проблеми, які соціальні послуги ми можемо їм надати, чи то соціальний супровід, чи то натуральна допомога», — зазначає депутатка Лугинської селищної ради, партія «Слуга Народу» Людмила Гордейчук.

У цьому році на громаду чекають ще більші зміни. Зокрема, тут планують провести термосанацію опорних навчальних закладів.

«В минулому році ми виготовили проєкт на термосанацію нашого опорного закладу – Лугинської гімназії. Розраховуємо, що в цьому році цей проєкт буде реалізовано. Теж є проєкт термосанації нашого садочку. Ми плануємо в цьому році за умови співфінансування ці роботи зробити», — каже голова Лугинської ОТГ, партія «Слуга Народу» Петро Мельник.

Окрім цього, в громаді працюють над відновленням дорожнього покриття в населених пунктах та облаштуванням водопостачання до кожного будинку. Голова громади каже, планів на майбутнє багато, тому вірить, що цей рік буде ще кращим за попередній.