Звіт голови Волицької ОТГ Андрія Шаповалова від партії «Слуга Народу»

Стара Котельна одне із сіл Волицької громади. Раніше воно було показовим. Та багато років там нічого не змінювалось і, звичайно ж, це призвело фактично до розрухи. Рік тому утворилася Волицька громада. Її новий керівник Андрій Шаповалов від «Слуги Народу» у своєму звіті каже – проблем було чимало.

«Нам по-новому потрібно було створити усі необхідні служби: службу соцзахисту, службу у справах дітей, земельний відділ, ЦНАПи і тому подібне. Ми створили у минулому році ЦНАП. Ми чітко розуміли, що район розірвався і сьогодні мешканці мають кудись звернутися, аби отримати довідку, оформити субсидію», — говорить голова Волицької ОТГ, партія «Слуга Народу» Андрій Шаповалов.

А ще після об’єднання у громаді провели інвентаризацію усього, що їм дісталося.

«Це будівлі, це дороги, це земля, це водні об’єкти. У нас за рік повністю завершена інвентаризація водних об’єктів. У нас завершена інвентаризація землі. У нас завершена інвентаризація усіх будівель. Ми знаємо, що у нас в громаді є, бо це ресурс. Далі ми вже його будемо використовувати для розвитку громади», — сказав голова Волицької ОТГ, партія «Слуга Народу» Андрій Шаповалов.

Потім почалася активна робота. Зокрема, у будинку культури зробили косметичний ремонт. Зараз там 3 групи діток успішно займаються танцями, працює арт майстерня, є творчий простір «Бункер», а ще проводять заняття і змагання з шахів.

Ще у громаді відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини і планують створити комунальнеу установу.

«У нас 1-го лютого має запрацювати на громаду сервісна служба по електриці, які будуть займатися ремонтом вуличного освітлення, обслуговуванням населення, обслуговуванням шкіл, садочків і тому подібне», — каже голова Волицької ОТГ, партія «Слуга Народу» Андрій Шаповалов.

Волицька ОТГ має свою родзинку. У 21-му громада створила туристичний маршрут. У селі Івниця є ландшафтний парк, якому майже 300 років. Він зберіг унікальні породи дерев, яких в Україні одиниці. У Старій Котельні є діючий костел Антонія Падуанського. Його освятили ще у 1783-му році. А у центрі громади Волиці — палац Рациборовських, який слугує зараз школою для діток. Та громада має амбітні плани на цей рік. Кажуть – потрібно вчитися.

«Світ помінявся – треба тягнути сюди якісь креативні речі. Ми вже провели перше навчання по гендерно орієнтованому бюджету. Далі в нас буде навчання по грантам, далі ми плануємо навчання з депутатами, навчання головних спеціалістів і тому подібне», — сказав голова Волицької ОТГ, партія «Слуга Народу» Андрій Шаповалов.

А ще цього року планують оновити покрівлю Старокотельнянського ліцею.