У Житомирі мешканці приватного сектору потерпають від нечистот

Величезна калюжа та відчутний сморід. Саме таку картину майже щодня бачать мешканці провулків Лісового та Пограничного на Богунії. Кажуть, сусіди, які живуть вище по дорозі, зливають вигрібні ями прямо на вулицю, тож вода тече на подвір’я, які знаходяться нижче.

«Вода зливається по одному та іншому провулках. По Пограничному і Лісовому. Вода зливається з верхніх будинків. Каналізація викачується і тече вниз по дорозі до нас. Так як ми знаходимось з самого низу, тут воно все збирається і потрапляє на подвір’я», — говорить місцевий мешканець Андрій Мальцев.

Вода збирається неподалік дитячого майданчика, тож страждають від неприємної ситуації й діти. Пані Анастасія каже, і літом, і взимку доводиться ходити в резинових чоботах. А по дорозі через велику кількість води навіть автомобілям проїхати важко. Не те ще ходити.

Така ситуація триває вже понад 5 років. За цей час мешканці зверталися до всіх можливих інстанцій в області та навіть залучилися підтримкою деяких місцевих депутатів. Але вирішити ситуацію так і не змогли.

Представники екологічної інспекції, які виїжджали на місце ще минулого року, незаконних скидів не виявили.

Знають про цю проблему й у міській раді. За словами начальника управління комунального господарства, така ситуація відбувається через підвищення рівня води, яка в тому числі потрапляє у вигрібні ями.

Вирішити проблему можна, але для цього необхідно будувати централізовану каналізацію.

Але щоб пришвидшити вирішення проблеми людям доведеться згуртуватися та як мінімум виготовити проект на будівництво каналізації. Тоді й депутати можуть підтримати таке будівництво.