У Житомирі відбулася Всеукраїнська мирна акція протесту «Стоп тарифному геноциду»

Початок мирної Всеукраїнської акції розпочався зі з’їзду мітингувальників, який чув певне увесь Житомир. Колона з десятків машин усю дорогу щосили сигналили на під’їзді до будівлі ОДА.

Мітингувальники обклеїли свої автомобілі гаслами: Стоп тарифному геноциду», «Гетьманцев у відставку» та прапорами України. Загалом під стінами ОДА зібралися близько сотні людей. Вони вимагали, аби їх почула влада та задовільнила їхні вимоги, а саме — прийняти закон, аби спростити систему оподаткування.

Закликали мітингувальники і відсторонити від роботи голову Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева.

Ще однією умовою протестувальники було зниження тарифів на електроносії. Бо ціни вже давно сягнули піку, кажуть мітингувальники.

Лілія Грабовська прийшла на мітинг разом зі свої чоловіком. Бо ж їхня родина має два приватні підприємства. Каже, нині ФОПівцям не легко.

«Я просто хочу працювати в Україні. Я не хочу нікуди, ні тікати, ні виїздити. Я просто хочу працювати по спрощеній системі. Я плачу те, що я маю платити: оренди, податки. У мене є наймані працівники, але я хочу працювати в Україні», — каже мітигувальниця Лілія Грабовська.

Тетяна Дмитрівна приватний підприємець вже більше 25-ти років. Каже, застосування спрощеної системи трудового законодавства було свіжим ковтком повітря.

Жінка бідкається, минулого року довелося звільнити працівників.

Після мирної акції на майдані Корольова учасники протесту намагалися штурмом взяти облдержадміністрацію. Врешті до людей вийшли чиновники та заслухали їхні вимоги.