Великий звіт «Слуг Народу» Старосілецької ОТГ

Старосілецьку ОТГ створили у 2019-му. До її складу входить 16 сіл. Очолює громаду Олег Григорович Куцаківський від партії «Слуга Народу». Про роботу команди за рік розповідає його заступник. Каже – громада молода та на сьогодні встигли вже багато зробити.  

«Ми провели вуличне освітлення по усім населеним пунктам. Ми провели інвентаризацію земель за межами населених пунктів на 576 тисяч гривень. Окрім того, ми провели струменевим методом поточний ремонт доріг», — каже заступник голови Старосілецької ОТГ, партія «Слуга Народу» Євген Путято.

У громаді завдяки «Великому Будівництву» з’явився міст у селі Новогородецьке. А наразі будуються ще 2. Та кажуть – усе це вдається реалізовувати завдяки підтримці влади.

«Завдяки плідній співпраці з керівництвом ОДА і Арсенієм Михайловичем нас включили в перелік капітального ремонту доріг. У нас буде в капітальному ремонті дорога Новогородецьке – Гороцьке, де буде залучено 37 млн 133 тисячі гривень», — розповідає заступник голови Старосілецької ОТГ, партія «Слуга Народу» Євген Путято.

За цей рік громада придбала твердопаливний котел для Старосілецького ліцею вартістю у майже 500 тисяч гривень. А ще активно беруть участь у президентських ініціативах: це і «Ноутбук кожному вчителю», і шкільний автобус, який громада отримала на умовах співфінансування.

«Справа у тому, що наш старий шкільний автобус, буду відверто говорити, зламався навпіл. В опорному закладі у нас 216 діток, які доїжджають з інших сіл і громад», — сказав заступник голови Старосілецької ОТГ, партія «Слуга Народу» Євген Путято.

У фракції «Слуга Народу» Старосілецької громади кажуть – нерідко за допомогою звертаються жителі.

«Питання різного характеру: чи то матеріальна допомога, чи на лікування, чи на поховання, чи допомога у вирішенні документації», — зазначає секретар Старосілецької ОТГ, партія «Слуга Народу» Вікторія Назарівська.

На території громади є багато підприємств по каменеобробці, є товаровиробники і є багато кар’єрів по видобутку корисних копалин. Тому підприємці також підтримують громаду.

«За 21-й рік наші підприємці надали допомогу майже на мільйон гривень. Вони брали участь і в освітленні населених пунктів, і в грейдеруванні, і в підсипанні. Повністю за рахунок підприємців нам доставили 600 тонн щебеневої суміші», — каже заступник голови Старосілецької ОТГ, партія «Слуга Народу» Євген Путято.

Громада має амбітні плани на майбутнє: підтримка і залучення платників податків, створення інфраструктури у селах і будівництво нової сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини. А наразі вже готують приміщення для поліцейського офіцера громади.