Про 2021-й прозвітував секретар Бердичівської міської ради від фракції «Слуга Народу» Богдан Коляда

Секретар міської ради – людина, яка організовує роботу усієї ради: проводить підготовку до сесій та комісій, забезпечує оприлюднення проєктів рішень та багато іншого. У Бердичеві цим займається Богдан Коляда – депутат міської ради від фракції «Слуга Народу». Зізнається, минулий рік був досить насиченим. Своїм головним здобутком як секретаря вважає забезпечення відкритості ради до людей.

«Це і організація онлайн-трансляцій в інтернеті, це також самовисвітлення всієї роботи і проєктів рішень, які виносяться, які приймаються на сайті Бердичівської міської ради. Організовано роботу також приймальні депутатів. Мало того, що складений графік прийому всіх фракцій, так і надано можливість приймати в Бердичівській міській раді як обласним депутатам, так і народному депутату України», — говорить секретар Бердичівської міської ради, фракція «Слуга Народу» Богдан Коляда.

Також створено онлайн-приймальну, де виборці можуть залишати свої звернення. Як депутат, Богдан Коляда сам реагує на чималу кількість звернень. Каже, люди часто приходять особисто. Звичайно, вирішити усі проблеми неможливо, однак більшість з них були опрацьовані.

«Звернення стосувалися різних сфер. В більшості, на жаль, це матеріальна допомога людям, які потребують лікування або потрапили в складні життєві обставини. Також звертаються спортсмени, яким необхідно виїхати на змагання. Багато звернень відбувається від ОСББ. Це і зрізання дерев, це і тротуари, дороги. В тому числі звертаються зі шкіл. Це і батьки, яким необхідно придбати техніку або телевізор», — сказав секретар Бердичівської міської ради, фракція «Слуга Народу» Богдан Коляда.

Разом з депутатами фракції «Слуга Народу» було розглянуто чимало важливих проєктів рішень. Вони стосувались як медицини, так і освіти, а також багато земельних питань. Особливо Богдан Коляда опікується питаннями екології у Бердичеві і прагне залучити місто до програми президента «Питна вода України». Для цього було організовано поїздки для голови управління ЖКХ і директора бердичівського водоканалу на найкращі потужні об’єкти очищення води в Україні.

«В тому числі ми опрацювали стан наших водогонів, водогінних мереж, стан наших очисних споруд. Було визначено оптимальний шлях вирішення для того, щоб містяни отримували чисту воду», — говорить секретар Бердичівської міської ради, фракція «Слуга Народу» Богдан Коляда.

За минулий рік вже було підготовлено усі необхідні папери та виділено кошти на проєктно-кошторисну документацію станції знезалізнення води та відновлення 5-ти свердловин. Ще одним важливим напрямком, який необхідно розвивати у Бердичеві, Богдан Коляда називає спорт, тому з гордістю показує нам нові спортивні об’єкти на набережній. Каже, це місце місцеві скоро не впізнають, адже тут триває масштабна реконструкція.

«Практично завершено будівництво 3-х об’єктів – це футбольний майданчик, волейбольний майданчик та скейт-парк. В тому році не вдалося завершити тому, що уже погодні умови не дали. Тут залишилось лише гумове покриття, і скейт-парк в принципі вже готовий, залишилось вмонтувати фігури. Сподіваємось, що по весні вже буде відкриття та презентація цих спортивних майданчиків», — сказав секретар Бердичівської міської ради, фракція «Слуга Народу» Богдан Коляда.

Це лише перша частина реалізації проєкту пляжної частини Бердичева. В цьому році планують розробити проєктно-кошторисну документацію та розпочати реконструкцію іншої частини набережної.