Депутати Коростенщини від «Слуги Народу» долучилися до тероборони регіону

Через чергове загострення ситуації на кордоні і ймовірність ескалації — змін тільки у армії недостатньо. Потрібно розуміти, що захист України – спільний обов’язок її громадян. З 1-го січня у державі розгорнули сили територіальної оборони до якої можуть долучитися усі охочі. Таке бажання виявив і депутат Коростенської районної ради від «Слуги Народу» Сергій Грищенко.

«Мотивація в мене така – захищати державу. Люди повинні сюди приходити, щоб чомусь навчитися, щоб в будь-який час ми були готові до захисту держави», — каже депутат Коростенської районної ради, фракція «Слуга Народу» Сергій Грищенко.

У територіальній обороні буде постійний склад військовослужбовців, які ходять на службу й отримують грошове забезпечення, й резервісти, які отримуватимуть гроші за участі у навчаннях, виконання плану бойової підготовки. Резервісти продовжуватимуть працювати на своїх основних, цивільних посадах. Аби поповнити лави тероборони необхідно звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

«Пройти медичний огляд на стан здоров’я і зібрати деякий перелік документів. Він невеликий, нічого складного немає – це паспорт, ідентифікайний код, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб і таке інше. Після цього формуємо особову справу і заключаємо контракт на проходження військової служби у резерві ЗСУ», — сказав командир окремого батальйону територіальної оборони Коростенського району Олексій Абдурахманов.  

Підписати контракт резервіста вирішив і депутат Коростенської міської ради від «Слуги Народу» Владислав Ковальчук. Чоловік майор в запасі і каже – важливо, аби це формування підтримала і місцева влада.

«ОТГ також мають брати участь у територіальній обороні. Мається на увазі – це допомагати створювати батальйонам тероборони матеріально-технічну базу. ОТГ також мають продумати такі питання елементарні, як забезпечення водою, харчами, навіть банне забезпечення і тому подібне», — каже депутат Коростенської міської ради, фракція «Слуга Народу» Владислав Ковальчук.

Нагадаємо, територіальна оборона Житомирщини вже сформована на понад 70%. До її складу входить: управління бригади і 5 окремих батальйонів.