В обласній бібліотеці для дітей створили молодіжний простір «Ідея-клуб», де усі охочі можуть цікаво провести дозвілля

На перший погляд це звичайна бібліотека для дітей. Та тільки заходиш у приміщення і застигаєш, розглядаючи сучасний дизайнерський інтер’єр молодіжного простору «Ідея-клуб».

«Це невеликий Open Space у нашій бібліотеці, який функціонує у нас вже 6 місяців приблизно», — каже директорка Житомирської обласної бібліотеки для дітей Людмила Михальчук.

Директорка бібліотеки каже, ідея створення була простою — створити місце, де молодь захоче проводити своє дозвілля.

Молодіжний простір пропонує відвідувачам безліч креативних активностей. Серед них клуби за інтересами, клуб «С.Т.І.Л», літературна кав’ярня «Пожива для розуму», «Креатив клуб». Працівники бібліотеки натхненно розповідають про те, що вдалося створити.

Бібліотека для дітей має не лише сучасний дизайн, а й оснащена найновішими технологіями, це вдалося зробити завдяки гранту «House of Europe». Відвідувачі можуть скористатися вільним Wi-Fi , підзарядити смартфон, попрацювати за сучасними ноутбуками та переглядати цікаві екранізації за новим проектором з відмінною акустикою.

Нині у бібліотеці функціонує багато цікавих проєктів. Зокрема, «Мала академія краєзнавця». У ньому найчастіше беруть участь учні шкіл, розповідають працівники бібліотеки.  

В обласну бібліотеку для дітей приходять люди різної вікової категорії: маленькі діти з батьками, дошкільнята, школярі, підлітки, студентська молодь і дорослі. У бібліотеці, певні, кожен зможе віднайти для себе щось цікаве.