У ДСНС розповіли про цивільний захист населення

Не панікувати і зберігати спокій — перші дії у разі виникнення надзвичайної ситуації. У ДСНС кажуть, не потрібно піддаватися панічним настроям і читати неперевірену інформацію. Однак вважають, підготовка все ж таки має бути.

«З’ясувати для себе, заздалегідь, в умовах мирного повсякденного життя де знаходяться ці місця, де мають укриватись мешканці і що потрібно мати з собою на випадок надзвичайних подій, кризових ситуацій», — говорить начальник відділу організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС у Житомирській області Дмитро Гаврилюк.

На випадок надзвичайної ситуації люди повинні мати із собою так звану «тривожну валізку», де має бути аптечка, документи, гроші, дублікати ключів, запас їжі й інші речі першої необхідності. А про небезпеку оповістять перш за все сирени, вже потім радіо і телебачення.  

«В нас в області є 106 електросирен, які задіяні, змонтовані і працюючі в єдину систему централізованого оповіщення», — розповів начальник управління з питань цивільного захисту Житомирської ОДА Сергій Безносюк.

Зараз у області працює система роз’яснення як діяти у загрозливих життю ситуаціях.

А от у ДСНС кажуть – потрібно у мирний час знайти поблизу себе укриття і слідкувати за його придатністю.

А більше з питань цивільного захисту можна дізнатися у консультативному центрі оперативно-рятувальної служби. Отримати інформацію можна цілодобово за телефоном: (0412) 41-92-71 або 101.