Команда «Слуга народу» передала оргтехніку для територіальної оборони Житомирщини

30 новеньких ноутбуків та стільки ж принтерів тепер слугуватимуть у територіальній обороні Житомирщини. Завдяки новій техніці обласні та місцеві штаби тероборони зможуть формувати якісну базу резервістів.

«10 ми сьогодні із моїм колегою передаємо сюди в Житомир на штаб обласний, відповідно ще 20 ми розподілимо і передамо на батальйони: Ушомир, Коростень, Бердичів», — каже народний депутат України фракції «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко.

Ініціювала допомогу територіальній обороні Житомирщини фракція «Слуга народу». Народний депутат Арсеній Пушкаренко каже, разом із колегами оперативно відпрацювали питання про передачу компьютерної техніки, щойно до них звернулося керівництво тероборони.

«Це та потреба з якою до нас звернулася територіальна оборона. Ми як народні депутати робимо свій вклад в територіальну оборону. Зараз техніка є найнеобхідніша тому, що завдяки їй формується сьогодні резерв», — каже народний депутат України фракції «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко.

Командир бригади, яка отримала сьогодні оргтехніку каже, з моменту формування частини це перша допомога, яку їм надали.

«Я розумію, що люди і зброя це головніше, але зараз ми сформовані на 70%. Йде процес, ми продовжуємо формування. І также буде забезпечення матеріальними засобами. Ці матеріальні засоби ми не просто будемо роздавати, а по-перше це ставити на облік, а потім роздавати. Тому ці ноутбуки це якраз для заведення обліку», — зазначає полковник, командир 115-ї окремої бригади територіальної оборони Михайло Мужук.

В свою чергу народні депутати обіцяють, територіальну оборону будуть підтримувати доти, доки вона повністю сформується.  

«До того поки ви запуститесь, створите рахунки. Далі вже піде фінансування з держави, кошти є. Зараз потрібно вам, грубо кажучи, включитися, позапускати свої процеси і механізми внутрішні для того, щоб вам поступили кошти. А поки на цей час ми будемо вас підтримувати і громади безпосередньо теж будуть вас підтримувати», — каже Герой України, народний депутат України фракція «Слуга народу» Ігор Герасименко.

Але питання обладнання приміщень територіальної оборони залишається. Нині на це потрібно щонайменше 2 млн. грн. Аби заповнити цю фінансову діру політична сила «Слуга народу» прийняла рішення скликання позачергових сесій по всій країні, аби вирішити проблему фінансування.

«Протягом 5 днів ми дали таке доручення як партія. І наша фракція протягом 5 днів зараз будуть скликати ради всіх рівнів на Житомирщині і по всій Україні для того, щоб місцеві ради виділили кошти для того, щоб дообладнати сьогодні приміщення, які були передані в користування територіальної оборони», — резюмує народний депутат України фракції «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко.

А вже завтра відбудеться позачергова сесія Житомирської обласної ради. Загалом від рад усіх рівнів на дообладнання територіальної оборони очікують отримати від 3 до 5 мільйонів гривень.