Житомирський лялькар Сергій Соловйов представлятиме Україну на міжнародному фестивалі, але потрібні гроші

Лялькар Сергій Соловйов уже став візитівкою Житомира, а його ляльки-маріонетки завжди збирали на пішохідній вулиці Михайлівській глядачів – і дітей, і дорослих. Виступи ляльок-маріонеток зроблених власними руками Сергія Соловйова не залишають байдужим нікого. Малеча забуває про самокати, ґаджети, морозиво – й заворожено спостерігає, як віртуоз керує своїми персонажами, які магнітом притягують увагу.

Продемонструвати свою творчість тепер відомий лялькар планує поїхати закордон. Він єдиний із України, кого відібрали на міжнародний фестиваль «Дні мистецтва ляльок у Карфагені» у Тунісі. Та про те, що саме він став єдиним хто представить нашу державу на фестивалі лялькар дізнався нещодавно.

«Якимось чином через «Уніма», це міжнародна організація лялькарів. Продивляються артистів і відбирають самі. Я навіть не знав, що є такий фестиваль до січня цього місяця, коли прийшло мені запрошення», — каже лялькар Сергій Соловйов.

Але тепер постало фінансове питання. Фестиваль хоча і оплачує переліт та проживання, але ще потрібні гроші на додатковий багаж та доїзд до аеропорту. На це грошей, каже Сергій Соловйов, в нього немає. Щоб зібрати необхідну суму лялькар оголосив збір у соцемераж і небайдужі житомиряни таки почали відгукуватися.

Лялькар вже вирішив, що демонструватиме і це буде вже усім відомий песик Мультик.

Сергій Соловйов каже, одного разу вже пропустив міжнародний фестиваль у Таїланді, бо не зміг зібрати необхідну суму. Тоді навіть були вже розміщені афіші із анонсом, що відкривати фестиваль буде український лялькар. Натомість відкрив його колега із Росії.

Щоб зібрати гроші часу лишилося не багато. Виліт вже 17 березня.

«Надіюсь, що все буде добре і все ж таки вдасться поїхати. І як написали в запрошенні на фестиваль: представити наш країну на престижному міжнародному фестивалі», — говорить лялькар Сергій Соловйов.

Щоб допомогти житомирській легенді потрапити на міжнародний фестиваль реквізити ви можете побачити на екрані.