Арсеній Пушкаренко та народні депутати партії «Слуга Народу» перевірили ситуації у прикордонному регіоні

Контрольно-пропускний пункт «Виступовичі» — крайня точка на карті між Україною та Білоруссю. за декілька десятків кілометрів звідси, за інформацією, розташовані бойові сили Російської Федерації. Саме тут з метою перевірити ситуацію в прикордонному регіоні провела нараду житомирська команда «Слуги Народу», за результатами якої Арсеній Пушкаренко наголосив, Україна готова до будь-якого варіанту розвитку сценарію.

«Всі скоординовані. Друге, всі підготовлені. Третє і найголовніше, залишатися в спокої, продовжувати забезпечувати життєдіяльність, займатися своїми справами і не піддаватися сьогодні інформаційній кампанії, тому що це є частиною гібридної війни Російської федерації», — каже народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.  

Участь в обговоренні взяли депутати обласних та місцевих рад, народні депутати та голови ОТГ, які повідомили, що в громадах все спокійно, а люди налаштовані досить позитивно. Також доповідали поліцейські, військові, прикордонники, бійці ДСНС. Перевірили й організацію територіальної оборони.

«Батальйон Коростенського району сформований штатними посадами на 80%, а також забезпечений на випадок відмобілізування військовозобов’язаними та резервістами, які приходять з військкоматів, територіальних центрів укомплектування. Закладена зброя, забезпечені ми зброєю, в тому числі забезпечені протитанковими засобами та артилерійськими системами», — розповідає командир окремого батальйону територіальної оборони Коростенського району Олексій Абдурахманов.

З керівництвом тероборони постійно тримає зв’язок Коростенська районна державна адміністрація. Запевняють, будь-які питання вирішуються за 2-3 години, а також активно готують район до можливого наступу. Медичні заклади забезпечені усім необхідним, населення повідомлено про розташування укриттів, систематично перевіряється система сповіщення. А також готові усі структурні підрозділи.

«Скоординовані всі служби: і ДСНС, і поліція, і тероборона. Всі знають, що робити при надзвичайних ситуаціях. Голови територіальних громад розуміють необхідність перевірки всіх укриттів», — говорить народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Циба.

Під час наради обговорили й важливі питання, які потребують врегулювання з боку держави. Тож народні депутати запевнили, що зі свого боку будуть робити усе можливе і заспокоїли, що Україна зможе дати відсіч.

«Існує вже безпосередня переконаність у тому, що ми готові зустрічати, готові захищати свою Батьківщину і знаємо покроково чіткий алгоритм того, що і як нам потрібно робити для того, щоб боронити свою державу», — каже народний депутат Україна, фракція «Слуга Народу» Богдан Кицак.

Також за дорученням голови партії «Слуга Народу» Олени Шуляк депутати провели політраду житомирської обласної організації партії.

«Ми дійсно зібралися негайно тому, що виникло таке питання. Багато хто говорить про те, що в нас є загроза вторгнення наших побратимів, які себе так називають, наших ворогів на нашу територію. Нам зараз треба розглянути одне питання, а саме забезпечення територіальної оборони в Житомирській області, як ми будемо забезпечувати, які є бачення в кожного», — зазначає народна депутатка України, фракція «Слуга Народу» Тетяна Грищенко.

В результаті засідання політрада Житомирської обласної організації партії «Слуга Народу» прийняли рішення скликати позачергові сесії і місцевих радах задля вирішення питання виділення додаткових коштів на функціонування територіальної оборони регіону.

«Ми розуміємо, що є дефіцит приблизно в 2 млн гривень для територіальної оборони області. Ми як народні депутати взяли на себе зобов’язання забезпечити оргтехнікою бригади і батальйони області. Залишається ще питання підготовки кімнат, де буде зберігатися зброя, кімнат так званої «секретки» і чергових. Це ще порядком півтора мільйона гривень», — підсумував народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Арсеній Пушкаренко запевнив, що у разі підтримки місцевих рад такої ініціативи, батальйони територіальної оборони будуть укомплектовані вже в найближчі тижні.