Звітує голова Хорошівської громади Володимир Столярчук від «Слуги Народу»

Хорошівська громада одна з найбільших у Житомирському районі. Вона включає у себе 57 населених пунктів і там проживає майже 20 тисяч населення. Очолює ОТГ Володимир Столярчук від політичної сили «Слуга Народу».

«Ця партія, на мою думку, наближена до людей», — каже голова Хорошівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Володимир Столярчук.

У громаді існує чимало проблем та у своєму звіті Володимир Столярчук каже – після об’єднання почали їх усувати.

«В минулому році нам вдалося замінити 780 метрів найпроблемнішого водогону. Також у минулому році ми виготовили проектну документацію на капітальний ремонт 6-ти ділянок доріг у Хорошеві. На 3 ділянки ми провели тендер – це 2 дороги і тротуар. В цьому році будемо реалізовути», — сказав голова Хорошівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Володимир Столярчук.

Також у минулому році в Хорошівській ОТГ з’явився ЦНАП. На його облаштування витратили понад 120 тисяч гривень.

«Він надав спочатку 90 послуг, зараз надає 141 послугу. Можна сьогодні зареєструвати новонароджену дитину, отримати ідентифікайний код, оформляється допомога на пакунок малюка. Ми плануємо далі розширяти перелік послуг», — розповідає голова Хорошівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Володимир Столярчук.

Ще у Хорошеві створили кімнату відпочинку для батьків, які виховують дітей з інвалідністю.

«Це такий новий вид соціальної послуги. Завдяки фонду солідарності Польщі і американського посольства ми отримали 170 тисяч гривень допомоги, вклали ще 20 тисяч з місцевого бюджету і обладнали ось таку кімнату», — каже голова Хорошівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Володимир Столярчук.

У минулому році приділяли увагу і медицині в громаді.

«Киснева станція, яку лікарня купила за власні кошти (2 мільйона 200 тисяч гривень) придбала і в минулому році встановили. Це дасть змогу виробляти за добу 40 балонів кисню. Що повністю забезпечить власні потреби», — говорить голова Хорошівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Володимир Столярчук.

Багато уваги минулоріч приділили розвитку освіти. Зокрема, активно брали участь у президентських програмах.

«Ми отримали сьогодні 68 ноутбуків, які будуть роздані вчителям 3-х великих опорних шкіл. Дуже приємно, що ми тільки 30% профінансували», — зазначає голова Хорошівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Володимир Столярчук.

А ще громада отримала новий шкільний автобус. Кажуть, потреба у новому транспорті була.

«У нашому ліцеї навчається 395 учнів, але підвозяться 68 учнів з 22-х населених пунктів громади. Маючи на сьогодні новий комфортабельний автобус, який забезпечує своєчасне підвезення, значно поліпшується навчальний процес», — говорить директор Хорошівського ліцею №2, депутат Хорошівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Олександр Корнійчук.

Ще у Хорошівському ліцеї №1 зробили сучасну їдальню з-за програмою Першої леді України та капітально відремонтували спортзал. Та вже в цьому році на ліцей чекає масштабне оновлення.

«Також ми виготовили проектно-технічну документацію на капітальний ремонт Хорошівського ліцею №1. ОДА об’явила тендер на проведення капітального ремонту даної школи. Загальна сума 104 мільйони гривень», — каже голова Хорошівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Володимир Столярчук.

Оновлення чекає і на ліцей №2.

«З ініціативи нашої Хорошівської селищної ради був замовлений та виготовлений проект по капітальному ремонту і реконструкції нашого харчоблоку. Також планується заміна технологічного обладнання. Вартість проєкту 5 мільйонів 923 тисячі гривень», — говорить директор Хорошівського ліцею №2, депутат Хорошівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Олександр Корнійчук.

Команда «Слуги Народу» Хорошівської ОТГ і надалі планує розбудовувати сучасну інфраструктуру для своїх жителів.