У Житомирі презентували історичний фільм, заснований на реальних подіях «Шлях поколінь»

У Житомирському кінотеатрі ім. Івана Франка презентували фільм «Шлях поколінь». Кінострічка відзнята на основі реальних подій. «Шлях поколінь» — це історія київського хлопця. Він живе своїм звичним життям, вважаючи, що проблеми країни його не цікавлять. Проте все змінюється у той момент, коли уві сні він зустрічає воїна УПА з минулого століття.

«Сама назва фільму говорить за себе «Шлях поколінь» — це від воїнів УПА і до сучасних воїнів ЗСУ», — каже продюсер, головний герой фільму «Шлях поколінь» Назар Борошук.

Фільм відзняли на реальних подіях і його героями стали справжні українські воїни. Знімалася кінострічка по всій країні, частину кадрів робили безпосередньо на передовій.

Фільм розпочинається з історії колишньої зв’язкової УПА Ганни Абрамчук — це 93-річна жінка з позивним «Зелена». У фільмі також є інтерв’ю з колишнім військовим УПА Степаном Петрашем, якому 97 років. Його в молодості зіграв актор Костянтин Афанасьєв. Хлопець розповідає, складно було грати живу людину, з якою незнайомий особисто.

Актору вдалося зустрітися зі своїм героєм на одній із прем’єр. Костянтин дуже хвилювався, що Степану Петрашу не сподобається гра. Та в результаті отримав схвальний відгук.

Олексій Паламаренко у цьому фільмі грає старого воїна УПА. Чоловік не може стримати сліз, коли розповідає про зйомки фільму та важливість цієї роботи для суспільства. Каже, на роль погодився відразу.

Показу фільму передувала прес-конференція, де всі охочі могли поспілкуватися з акторами, поставити їм питання. На прем’єрний безкоштовний показ фільму зібралася повна зала людей.

Христина бачила фільм «Шлях поколінь» вже двічі. Цього разу дівчина втретє прийшла на презентацію. Розповідає, фільм допоможе ще краще вивчити історію України. Кінострічка вражає та нікого не залишить байдужим, каже Христина.

Над створенням фільму працювали впродовж року й втратили на нього чотири мільйони вісімсот тисяч гривень. У Житомирі презентація кінострічки була безкоштовною, також перед початком показу організатори влаштували благодійний збір коштів на реабілітацію учасників АТО/ООС.