Депутати від «Європейської Солідарності» ініціювали збір книжок для дітей з Луганщини: долучилися і житомиряни

Із садочка терміново евакуюють дітей. Це вихованці дошкільного закладу «Казка» у Станиці Луганській. Його обстріляли 17 лютого й найймовірніше, постріл був здійснений з території, яку контролює так зване угрупування «ЛНР».

А ось так тепер виглядає садочок із середини. Снаряд влучив у будівлю, коли там були діти. Контузію отримали кілька співробітників закладу, а от малі не постраждали. Натомість діти лишились без іграшок та книжок. Та небайдужі з усіх куточків України почали збирати для них допомогу.

«Ми бачимо як на Сході у Станції Луганській обстріляли школу, обстріляли дитячий садочок. І тільки можна уявити, що відчували діти, коли снаряди потрапляли в їхні приміщення, де вони навчаються», — говорить депутатка «Європейської Солідарності» Житомирської міської ради Людмила Зубко.

Особливо зараз, усім треба об’єднатися і показати, що українці, над головами яких літають снаряди — не самі.  

«І от сьогодні треба підтвердити це єднання. Підтвердити тим, щоб люди відчули, що вони там не одні, що ми теж поруч і думаєм, і піклуємося, і що ми одна країна», — каже депутатка «Європейської Солідарності» Житомирської міської ради Людмила Зубко.

Акція по збору допомоги для дітей триває всього кілька днів, але перша партія книжок із Новограда-Волинського вже на шляху до розбомбованого садочка. Не залишився осторонь і Житомир. Депутати «Європейської Солідарності» ініціювали збір, й щойно про нього почули місцеві, як теж почали зносити підручники.

«Що робить з українського народу націю? Це звісно українське слово, українські книжки і те, що відбувається сьогодні це така акція дуже швидка, після того як обстріляли садочок на Сході України житомиряни відгукнулися. Цілі родини і діти в тому числі збирали ці книжечки і в себе вдома, і в книгарнях», — зазначає депутатка «Європейської Солідарності» Житомирської обласної ради Тетяна Парфєнтієва.

«Все буде добре», з таким меседжем свої книжки для дітей із Луганщини зібрала донька Ірини Ковальчук.

«Сама вчора ввечері зібрала ці книжки, підписала невеличку листівку і написала «Все буде добре». Тому, що для нас головне вірити в те, що все буде добре і щоб дітки читали, і раділи», — говорить начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Які книжки подарувати дітям, вирішувала і уся родина Миколи Жилінського.

«Сьогодні ми родиною і всіма дітьми знайомих, близьких зібрали колекцію книг Всеволода Нестайка для того, щоб передати дітям Луганщини ці книжки і виразити свою підтримку, і сподівання на те, що діти в Україні всі мають бути щасливі», — сказав депутат «Європейської Солідарності» Житомирської районної ради Микола Жилінський.

Вже за кілька днів кілька десятків книжок будуть у руках дітей Луганщини. Збирають книжки усім Коростенем та Черняховим. А для тих, хто дізнався про акцію запізно і не встиг долучитися, допомогу від себе може відправити особисто, на адресу дитячого садочка: смт Станиця Луганська, вулиця Деповська, 22.