Жителі будинку, що на Театральній, 5 обурені будівництвом нового об’єкта біля їхнього помешкання

Відмічають дату появи нових тріщин у їхніх під’їздах. Жителі будинку на Театральній, 5 бідкаються – новобудова фактично руйнує їхнє помешкання.

Перед початком будівництва з жителями проводили збори. Їм обіцяли невеличкий громадський простір і поруч будинок у 4-5 поверхів. Та зараз, де за орієнтовним проєктом мало б бути місце для відпочинку, вже, так звані, палі. І це не єдиний підводний камінь цієї історії. Жителі будинку дізналися інформацію від забудовника, що навпроти їхнього помешкання має «вирости» ще другий об’єкт.

А ще один об’єкт має бути побудований на ділянках приватного сектору, стверджують місцеві.

Та й мешканці кажуть – норми будівництва не витримані.

«Відстань до нового приміщення, яке вони будують буде близько 8 – 10 метрів. По усім вказаним ДБНам, нормам і СНІДам, по законодавству України необхідно мінімум 15 – 20 метрів, оскільки це житловий     багатоповерховий будинок на 4 під’їзда. По усім пожежним нормам приблизно та ж сама відстань», – каже житель будинку на Театральній, 5 Валерій Філатов.

У Житомирській міській раді про ситуацію знають. Власник земельної ділянки по вулиці Київська, 6 у 2013-му зареєстрував декларацію про початок будівельних робіт. Зокрема, на приміщення магазину і офісів.

Жителі будинку на Театральній, 5 налаштовані рішуче. Кажуть – якщо і надалі будуть порушувати їхні права, то звертатимуться до НАБУ та інших інстанцій.