Нардеп Арсеній Пушкаренко разом з послами Іспанії і Естонії відвідав прикордонний пункт «Виступовичі»

Питання національної єдності, спокою і стійкості до гібридних загроз — ключове завдання України в умовах російської агресії. Нещодавно у державі почався активний процес розгортання сил територіальної оборони. Зокрема, на Житомирщині вже така сформована. Керівник тероборони Коростенського району каже – готові до будь-яких викликів.

«На даний час сили територіальної оборони Житомирської області і окремого батальйону Коростенського району в тому числі сформовані на 80% штатними посадами. По штату воєнного часу ми укомплектовані резервістами та військовозобов’язаними на 100%. Є у нас зброя, в тому числі і протитанкова, є артилерійські системи. Ми готуємося, не чекаємо, і при будь-якому розвитку ситуація готові виконувати завдання за своїм призначенням», — каже командир окремого батальйону територіальної оборони Коростенського району Олексій Абдурахманов.

В Україні шириться інформація про можливе вторгнення російських військ. Деякі дипломати хотіли виїхати. Решта держав таких планів наразі не мають. Ба навіть, виїжджають на самий кордон, аби пересвідчитись у готовності наших військових. Зокрема, народні депутати України від «Слуги Народу» на чолі з Арсенієм Пушкаренком разом з Надзвичайними і Повноважними Послами Іспанії та Естонії відвідали Міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі». Дипломати виїжджали безпосередньо на саму лінії розмежування України та Республіки Білорусь. А потім брали участь у нараді з керівником територіальної оборони Коростенщини, поліцією, службою ДСНС, лісівниками та головами громад у прикордонному районі.

«Овруцька громада забезпечує життєдіяльність всіх спеціалізованих служб. Комунальні служби працюють у штатному режимі, забезпечуючи безпеку громадян. Виконуємо усі заходи і по територіальній обороні, і по укриттях», — зазначає Овруцький міський голова Іван Коруд.

«Ми провели позачергову сесію і виділили кошти на територіальну оборону. Я відвідав Копище, воно знаходиться безпосередньо на кордоні з Білорусією. Не дивлячись на те, що не працює пункт пропуску, ситуація абсолютно контрольована і спокійна», — говорить Олевський міський голова Сергій Лисицький.

У свою чергу європейські дипломати висловили підтримку Україні.

«Ми не залишаємо сам на сам ті країни, які борються з будь-якою агресією, тому Естонія з Україною. Слава Україні!», — каже Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск.

«Ми розуміємо, що зараз наступ не тільки на вашу країну, а й на інші країни Європи і НАТО також. Ми підтримуємо НАТО по-інших флангах. Наші військові кораблі постійно розташовані в Україні, наші військові літаки винищувачі постійно розташовані на болгарських аеродромах. Я тут, наше посольство, посольство Естонії, інші посольства європейських країн тут в Україні. Ми тут з вами і нікуди не дінемось. Слава Україні!», — сказала Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Іспанії в Україні Сильвія Мартін.

Народний депутат України від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко зазначив — задля позитивного результату зараз необхідно усім об’єднатися.

«В цей складний і драматичний момент для нашої держави важливо сьогодні, щоб усі гілки влади об’єдналися і кинули усі свої можливості, знання і ресурси для оборони нашої держави. Всі скоординовані, готовність сьогодні висока. Я переконаний, що наші скоординовані дії, наша сила, наша професійна армія і наша підтримка, тільки посилюють державу. Вона сьогодні є стійка до будь-яких викликів. Війна сьогодні України з Росією – це війна за увесь цивілізований світ», — говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.