Житомирянин Андрій Баленков встановив новий рекорд України на Чемпіонаті України з пауерліфтингу

824

Пауерліфтингом житомирянин Андрій Баленков займається з підліткового віку. І вже впродовж 26-ти років активно тренується і постійно їздить на змагання. У спортзал Андрія колись привело бажання бути сильним і красивим. Та після тренувань спортсмен зрозумів, що пауерліфтинг — справа його життя.

«Захотілось бути сильнішим, захотілось гарно виглядати, прийшов у спортивний зал і так і залишився там», — каже спортсмен, тренер Андрій Баленков.

Нещодавно Андрій повернувся з чергових змагань. Спортсмен брав участь у Чемпіонаті з класичного та екіпірувального жиму лежачи та у Чемпіонаті України з пауерліфтингу, який включає в себе присідання зі штангою, жим лежачи та станову тягу. Демонструвати свої вміння Андрій Баленков їздив не сам.

«Від Житомира їздили четверо людей. Кожен виступав окремо у різній номінації», — говорить спортсмен, тренер Андрій Баленков.

Змагання розпочалися з Чемпіонату з пауерліфтингу. Андрій виступав у ваговій категорії до 74 кілограмів і йому вдалося здобути першість.

«Виборов велику срібну винагороду в сумі триборства, зібрав 688 з половиною кілограмів і також на цих змаганнях можна було вибороти малі винагороди. Значить, у присіданні зі штангою став другий. В жимі лежачи став перший з рекордом України новим 233, 5 кілограмів і в становій тязі четвертий», — розповідає спортсмен, тренер Андрій Баленков.

Згодом відбувся Чемпіонат України з класичного та екіпірувального жиму лежачи серед чоловіків і жінок, у ньому Андрій виборов друге місце.

«Я також знову брав участь, незважаючи на те що, пройшло буквально шість днів між одними та іншими змаганнями. Знову виступав з жиму лежачи, з результатом 220 кілограмів. Став другий», — сказав спортсмен, тренер Андрій Баленков.

Ірина Колеснікова одна з чотирьох спортсменів, яка теж брала участь у Чемпіонаті України й здобула срібло. Дівчина говорить, що приємно працювати з таким наставником і тренером як Андрій Баленков.

«Ми взагалі одне одного постійно підтримуємо й всі вихованці одне одного підтримуємо. Ми не суперники. Ми всі однакові. У всіх є свої недоліки. Одне одному допомагаємо», — говорить спортсменка Ірина Колеснікова.

Нині Андрій Баленков проводить у спортивному залі ледь не щодня: 6-7 тренувань у тиждень. З них чотири силові й три на розтягнення м’язів. Бо ж спортсмен готується до нових Чемпіонатів у світі та Європі.

«Зараз всі сили йдуть на те, щоб підготуватися нормально та показати гарний результат на Чемпіонаті наступному», — зазначає спортсмен, тренер Андрій Баленков.