У Житомирі посеред білого дня викрали людину: ним виявився Беслан Гелагаєв

Як заштовхують в авто Беслана Гелагаєва, бачили його сусіди. Чоловік тільки лише встиг вийти із під’їзду як на нього напали й вивезли у невідомому напрямку.

«Під’їхала машина, бус, сірого чи серебристого кольору. Вийшов, запихнули і ще не закриваючі двері вони зразу поїхали у бік воріт», — каже голова ОСББ Володимир Носков.

А прямо на під’їзд, біля якого викрали чоловіка виходить камера із сусіднього будинку, але записи не збереглися. Мовляв, саме у цей момент ймовірно сталася поламка. Свідки ж кажуть, люди у чорному були без балаклав чи якихось розпізнавальних знаків, а ще безперешкодно проїхали через ворота, які ведуть у двір і відчиняються лише за кодовим номером, який знають тільки ті, хто тут живуть.

«Ворота завчасно були обрізані, дроти, щоб можна було вільно виїхати», — зазначає голова ОСББ Володимир Носков.

У момент, коли сталося викрадення Беслан мав зустрітися із товаришем, той чекав його з іншої сторони двору, а коли чоловік занадто довго спускався з квартири, подзвонив до дружини, яка і забила на сполох. На камеру жінка обличчя не показує, бо ж боїться за життя своїх дітей.

«Він його не дочекався, почав обдзвонювати всіх, пройшла години, друга, телефон відключений, ніде його немає. Житомир не таке велике місто і місця, де він зазвичай буває всі його друзі і знайомі знають. В школу, назад супроводжуємо звісно, старшно звісно, не знаєш, що буде далі», — сказала дружина Беслана Аліна Гелагаєва.

Адвокат чоловіка певнить, Беслан не мав ні боргів й нібито ворогів теж.

«Вона не має якоїсь там боргової кредитної історії чи тим паче якихось зв’язків із криміналом», — каже адвокат Беслана Гелагаєва Сергій Опанасюк.

Тож адвокат певний, що у такий спосіб затримати чоловіка могли спецслужби, а от чому могли це зробити — не знають.

«Ну хотілося б відповідей, чи можливо це якась спецоперація недружньої нам країни окупанта. Чи це можливо все таки якісь там можливо спецоперації внутрішніх наших компетентних органів. Але знову ж таки хотілося б знати на третю добу, де знаходиться особа, чи має вона офіційний статус чи можемо ми процедурно вплинути шляхом надання правової допомоги, невідкладної, саме йому», — говорить адвокат Беслана Гелагаєва Сергій Опанасюк.

«Була це спецоперація якась ми впевнені, бо більше нема його кому красти», — каже дружина Беслана Аліна Гелагаєва.

Беслан днями повернувся із Москви, там навідував хвору маму, кажуть колеги. Ще чоловік опікується спортсменами із асоціації, президентом якої став ще у 2016-му. А от в те, що його могли затримати спецслужби — колеги не вірять.

«Не можуть так діяти спецслужби тому, що Беслан дуже законослухняний. Ну як це так, пропала людина і кажуть ну шукаєм», — сказала генеральний секретар «Асоціації спортивної боротьби Житомирської області» Марія Власенко.

Беслану Гелагаєву 50 років, ще у 90-х він став громадянином України, тут народилися і його 4-ро дітей. Про викрадення батька не знає тільки наймолодший син-першокласник.

«Питають чому, за що, як таке могло статися. Вони теж тут всі народились, вони громадяни так само як і їх батько. І в школу ходять, в садочок, і ніде ніяких непорозумінь немає», — повідомляє дружина Беслана Аліна Гелагаєва.

За три дні по камерам адвокату лише вдалося з’ясувати, що авто невідомих прямувало на Чуднів, а через деякий час опинилося у столиці.

«Власне чому ми говоримо про те, що в нас є певні підозри, тому, що власне вже самостійно з’ясовуючи ситуацію, збираючи відео з камер власне і «безпечне місто», проводячи вже опитування і сусідів, які допитувались поліцією як очевидиці події. Власне ми бачимо, що використовувались машини прикриття. Ми бачимо, що використовувалися загальні якісь технічні засоби, які свідчать, що це все таки представники правоохоронних органів», — каже адвокат Беслана Гелагаєва Сергій Опанасюк.

За заявою дружини у поліції вже відкрили кримінальне провадження за фактом викрадення людини. Втім, версію, що таким чином затримати чоловіка могли поліцейські — відкидають.

«Поліцейські затримання цього чоловіка не проводили», — говорить речниця ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

До спецслужб чоловік регулярно ходив на перевірку, каже дружина, але були випадки, коли навідувалися і до них додому.

«Ну бували моменти, з обшуками приходили якось було», — каже дружина Беслана Аліна Гелагаєва.

За словами речниці СБУ у Житомирській області, їхні співробітники до зникнення Беслана Гелагаєва стосунку не мають.