Верх цинізму: агресор поцілив у житловий квартал Житомира, загинуло 3-є людей

Зруйнованих ворогом будинків на Богунії 10. Це усе, що від них лишилося після цієї ночі. Близько півночі агресори випустили на Житомир три ракети, за словами радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, вони летіли із Білорусі, дві збили, а одна таки долетіла прямісінько у житловий квартал. Зараз він виглядає ось так. 

Поруч із цими будинками військова частина та інститут, певно саме сюди цілив ворог, але промазав. Через такий цинізм 3 людей загинуло, 16 постраждало, серед них 7-ро дітей. Та ще 12 мирних жителів із яких 6 дітей рятувальники дістали живими із-під завалів, люди вчасно поховалися в укриття. Один із урятованих — родич чоловіка. І от послухайте, що він каже. 

«Він один був, дружини немає, син помер. Його урятувало, що він був у дальній кімнаті, а так все було б» — сказав родич уцілілого Аркадій Шумило.

Саме біля цього будинку і влучила авіабомба, це видно по вирві, на фоні якої людина — комаха. 

«Ось тут двоповерховий гараж був. Машина стояла, машину він кинув туди, а тут семиметрова яма. Нічого не залишилось, бачите» — розповідає родич уцілілого Аркадій Шумило.

Богунія певне один із найнебезпечніших районів Житомира. Тут і військова частина, і військовий інститут, і лікарні. Снаряд упав занадто близько біля міської лікарні та пологового. Тут повилітали всі вікна і двері. Усіх породіль і малюків вже в момент нальоту тут не було, їх вчасно евакуювали. А тепер наслідки прибирають усім Житомиром. Відданих людей тут вже сотні. Вони з ночі з’їжджаються прибирати усі ці завали. Відпочивають лишень коли сирени знову починають волати й повідомляти про чергову небезпеку.

Пацієнтів, породіль і малюків вже перевозять до інших медзакладів. А для тих, хто постраждав збирають допомогу й шукають прихисток. Детальніше як можна допомогти ви можете дізнатися на сайті міської ради