9 загиблих за добу: наслідки нічного бомбардування Житомира й області

Жахливі кадри палаючого будинку зняли рятувальники. Як то кажуть, місто засинає, прокидається мафія. Ворог знову дочекався ночі і почав бомбардувати Житомир. 

Ракетно-бомбовий удар прийшовся на середину гуртожитку. Цю частину повністю зрівняли із землею, а під завалами опинилося дві людини. Тут й досі триває рятувальна операція

Попередньо через бомбардування тут загинуло 4 людини. Ще 5-ро поранених. 4-м людям зробили операції, нині вони у лікарні в стані середньої важкості. 

Але жертв могло бути більше. Жителі цього гуртожитку напередодні поїхали у більш безпечні місця й не прогадали. Володимир й досі дивується як йому вдалося урятуватися. 

«Он мені цегла на голову впала. Я хотів якраз йти в ванну митися, але в мене чомусь інтуїція спрацювала і мені просто пощастило, що я опинився у коридорі. Мені просто пощастило» — розповів постраждалий після бомбардування Володимир Мельничук.

Дивом врятувався і Василь. Каже його за кілька годин до вибуху викликали на роботу. Та щойно дізнався про біду, яка сталася із його будинком, чоловік примчав у надії щось урятувати. Але з усього нажитого за життя лишилися лише фото. 

Василь колишній військовий. Служив ще за часів радянської армії, тоді йому й іншим жителям дали по квартирі. Усі вони давно у відставці, утім ворога це не зупинило.

Одночасно із гуртожитком ракетно-бомбовий удар прийшовся і на завод «Izovat», який знаходиться в іншій частині Житомира. Там постраждала одна людина. 

Але й на цьому ворог не зупинився. Він продовжив обстрілювати область. Так, під удар потрапив Малин, там вщент зруйновано 7 будинків мирних жителів. 5-ро людей загинуло, з них двоє немовлят та підліток. Там й досі триває рятувальна операція, бо є підозра, що під завалами ще є люди. Постраждало й село неподалік Малина —  Недашки. Там постраждала школа й лісництво, але на щастя, вціліли люди